ITE-menetelmä

ITE-laadunhallinta

ITE-itsearviointi- ja laadunhallintamenetelmä on toiminnan laadun arviointiin ja kehittämiseen tarkoitettu ketterä työyhteisöllinen väline. Menetelmä on helppokäyttöinen, siksi se onkin usein ensimmäinen askel kohti järjestelmällistä laadunhallintaa.  

ITE-arviointi käynnistyy päätöksestä arvioida ja kehittää toimintaa. Suunnitteluvaiheen jälkeen edetään kyselyyn, johon työyhteisen jokainen jäsen vastaa. Tuloksia ja johtopäätöksiä tehdään yhteistuumin. ITE-menetelmä tuo näkyviin työyhteisön toiminnan vahvuudet ja kehittämiskohteet. Näin se toimii myös jatkokehitystyön pohjana.  

Laadunhallinnan tavoitteena tehdä asiat paremmin. 

ITE-arviointi soveltuu alasta riippumatta kaikille työyhteisöille tai toimijoille. Sähköisen työyhteisöä koskevan itsearvioinnin osa-alueita ovat mm. 

  • toiminnan suunnittelu, arviointi ja kehittäminen 
  • henkilöstö ja johtaminen 
  • viestintä ja yhteistyö.

Tuloksia käsitellään työyhteisöllisestä näkökulmasta keskustellen ja yhteisesti päätöksiä tehden. Tuloksista pystytään helposti muodostamaan visuaalinen raportti, joka mahdollistaa vertailun aiempiin itsearvioihin. Näin laadun kehittäminen liittyy luontevasti osaksi muuta vuosittaista suunnittelu- ja arviointisykliä.   

ITE-laadunhallinta - Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja kysy lisää

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojakäytäntömme.