Bensapumppu

Polttoaineen jakeluasemat

Kulutamme vuosittain miljoonia tonneja öljypohjaisia polttoaineita. Jakelua koskeva lainsäädäntö kehittyy, ja tarjolla on enenevissä määrin myös vaihtoehtoisia polttoainemuotoja. Mikä energiamuodoista kannattaa nyt ja tulevaisuudessa? On tärkeää huomioida erilaiset polttoaineratkaisut, ja suunnittelun joustavuus on avainasemassa.

Polttoaineen jakeluasemien suunnittelussa turvallisuus tulee ensin

Suomessa jakeluasemien ympäristösuojeluvaatimukset on tarkasti määritetty. Polttoaineita on käsiteltävä ja varastoitava siten, ettei vaarallisia aineita vuoda ympäristöön saastuttamaan maaperää ja pohjavesiä. Samalla on huomioitava myös jätehuolto, jätevesien käsittely sekä ilmapäästöjen rajoittaminen. Myös palo- ja räjähdysturvallisuus ovat jo suunnitteluvaiheessa huomioitavia näkökohtia. 

Asiantuntijan apu lupaprosessin aikana varmistaa, että kaikki tarvittavat seikat tulevat huomioiduksi vaatimusten edellyttämällä tavalla. Turvallisuus niin ihmisille kuin ympäristölle on aina etusijalla. 

Koko hankekaaren kattavat jakeluasemien suunnittelupalvelut

Meillä on vuosien ja kymmenien toimeksiantojen kokemus polttoaineen jakeluasemien suunnittelusta valmistelusta valvontaan. Hankkeet ovat monitahoisia kokonaisuuksia, sisältäen kaavoitukseen, lupaprosesseihin, viranomaisilmoituksiin, kilpailutuksiin ja eri tahojen kanssa käytäviin neuvotteluihin liittyviä kysymyksiä. Tarjoamme kaiken tarvittavan suunnittelun yhdeltä luukulta PIMA-selvityksistä ympäristövaikutusten arviointiin. 

Järjestämme yhdessä Öljy- ja kaasutekniikka Ry:n (ÖKT) kanssa ympäristöteknisen laadunvalvonnan pätevyyden antavia koulutuksia.  

Polttoaineen jakeluasemien suunnittelun palveluvalikoimamme sisältää:

  • kaavoituskysymykset
  • viranomaisasioiden hoito
  • lupaprosessien hoito
  • eri hankevaiheiden suunnitelmien laadinta, myös 3D-mallinnuksella
  • tyyppidetaljien kehittäminen ja uudet tekniset ratkaisut
  • rakennuttamistehtävät
  • valvontatehtävät
  • alan koulutuksien järjestäminen

Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä, millainen ratkaisu sopii parhaiten tarpeisiinne!

Polttoaineen jakeluasemat - Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja kysy lisää

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojakäytäntömme.