Elinkaarikustannustarkastelua ja korjauskustannusarvio tarjoavat näkökulmia eri toteutusvaihtoehtojen vertailuun ja päätöksenteon tueksi. Laskentaan voidaan yhdistää myös eri vaihtoehtojen hiilijalanjälkilaskenta.

Elinkaaritarkastelulla voidaan vertailla esim. korjaus- ja uudisrakentamisvaihtoehtojen kokonaiskustannuksia valitun käyttöiän aikana. Elinkaaritarkastelussa huomioidaan kaikki kiinteistön omistamiseen ja sen käyttökunnossa pitämiseen liittyvät kustannukset tontin hankkimisesta aina rakennuksen purkamiseen asti. Rakentamiskustannusten lisäksi kustannuseroja voi syntyä mm. energiankulutuksen, siivouksen, huollon ja tulevien korjausten osalta. Yhdistämällä nämä kustannukset saada hyvä kokonaiskuva eri toteutusvaihtoehtojen kustannuseroista. Laskentaan voidaan yhdistää myös eri vaihtoehtojen hiilijalanjälkilaskenta.

Elinkaarikustannustarkastelu ottaa huomioon:

  • rakentamiskustannukset
  • energiakustannukset
  • siivouskustannukset
  • tulevat korjauskustannukset

KYSY ASIANTUNTIJALTA >> 

Vertaile vaihtoehtoja ja niiden vaikutuksia

Korjauskustannusarviossa otetaan huomioon korjausehdotusten lisäksi varauksia mahdollisista piilevistä vaurioista sekä toimenpiteistä, jotka ovat taloudellisesti kannattavaa liittää muiden korjaustöiden yhteyteen.

Kustannuslaskelman korjaustapojen määrittämisen apuna käytetään FCG:n rakennesuunnittelijoita ja rakennusterveysasiantuntijoita, jotta laskennassa huomioidaan kosteus- ja lämpöteknisesti tärkeät asiat.

FCG tarjoaa korjaustöiden kustannuslaskentaa muun muassa korjaustapaehdotuksen pohjalta tehtäväksi, joka mahdollistaa kustannustason määrittämisen jo ennen varsinaisen korjaussuunnittelun aloittamista.

Vertaile vaihtoehdot ja niiden vaikutukset: 

  • korjaus- ja uudisrakentamisen vertailu
  • lähtötiedoksi palveluverkkoselvitykseen
  • huomioi myös muut samanaikaisesti tehtävät korjaukset
  • nopeuttaa päätöksentekoa ja budjetointia

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja kysy lisää – katsotaan yhdessä, kuinka voimme auttaa!

Tutustu referenssiin

Nokian kaupunki: Elinkaarilaskelmat apuna koulurakennuksen tulevaisuutta koskevassa päätöksenteossa

Lue asiakastarina

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Elinkaari-, hiilijalanjälki ja kustannuslaskenta - Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja kysy lisää

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojakäytäntömme.