Vesiputkea työmaalla

FCGnis – Ketterä työkalu verkkotiedon hallintaan

Luotettava vesihuolto on yhteiskunnan toiminnan perusedellytyksiä ja Suomea pidetäänkin yhtenä vesihuoltopalveluiden edelläkävijämaista. Teknologian kehittyessä digitalisaatio luo uusia mahdollisuuksia tiedon ja prosessien hallintaan. FCGnis-sovelluksella verkkotieto saadaan digitaaliseen ja helppokäyttöiseen muotoon.

Vesihuoltolaitosten omaisuuden hallinnan kehittäminen on mahdollista, kun verkkotieto on älykkäässä digitaalisessa muodossa. FCGnis (Network Information System, verkkotietojärjestelmä) on edullinen ja ketterä työkalu verkkotiedon hallintaan vesihuoltolaitoksille ja muille verkostojen omistajille, kuten vesiosuuskunnille ja teollisuuslaitoksille. Työkalun avulla vesihuoltoverkostojen verkkotieto saadaan hallintaan ja luodaan pohja omaisuudenhallinnan kehittämiselle. 

Sijaintitieto kätevästi käyttöön myös mobiililaitteilla

FCGnis:ssä on kaksi erillistä käyttöliittymää. Työpöytäversion avulla luodaan ja ylläpidetään verkostoa. Työpöytäversio sisältää myös monipuolisemmat muokkaustoiminnot, kuten uusien komponenttien lisäämisen ja muokkaamisen. Selainkäyttöliittymä on puolestaan yksinkertaisempi ja kevyempi versio, jonka kautta verkostoa voi tarkastella, syöttää havaintoja ja kirjata toimenpiteitä. Selainkäyttöliittymä toimii myös mobiililaitteissa ja mahdollistaa verkkotiedon tuomisen kenttätyöhön ja työmaille. Sijaintitieto on käytettävissä FCGnis:n selainkäyttöliittymässä, kun käytössä on GPS:llä varustettu mobiililaite. Sijaintitiedon avulla esimerkiksi kaivonkansien tai venttiilien karan löytäminen peitteisessä tai lumisessa maastossa helpottuu. 

Sovellus on ketterä ja helppokäyttöinen. FCG tarjoaa palveluna apua verkoston rakentamiseen ja ylläpitoon sekä käyttökoulutusta sovelluksen käyttöön. Ohjelmisto ei vaadi Autocad-lisenssiä tai muita erillisiä ohjelmistolisenssejä. Sovelluksessa ei ole muita kuluja kuin edullinen vuosilisenssi, jos käytetään tilaajaan omaa palvelinta. Erikseen sovittaessa sovellus voidaan asentaa myös FCG:n palvelimelle. Tällöin palvelimesta ja sen ylläpidosta peritään tapauskohtaisesti määritettävä vuosimaksu.  

FCGnis tarjoaa huomattavasti edullisemman ja yksinkertaisemman toteutuksen verkkotiedon hallintaan. FCGnis tukee verkoston tuontia suoraan olemassa olevasta datasta, mikä onnistuu helposti valmiilla työkaluilla. Yhdellä vuosilisenssillä saat käyttöön työasema- ja selainpohjaiset käyttöliittymät. Selainpohjaisessa käyttöliittymässä ei ole käyttäjämäärärajoitetta.

Tarjoamme myös vesihuoltoasiantuntijan apua verkoston rakentamiseen ja ylläpitoon.

Ota yhteyttä, niin saadaan verkkotiedot hallintaan kuntoon ja luodaan pohja omaisuuden hallinnan kehittämiselle!