

Suomi on vesirikas maa, jossa juomavesi on tunnetusti laadultaan maailman kärkiluokkaa. Se ei ole kuitenkaan itsestäänselvyys, vaan vaatii jatkuvaa vedenjakeluverkoston ylläpitoa, osaamisen kehittämistä ja erilaisiin riskeihin varautumista. Tarjoamme työkalut ja osaamisen vedenlaadun riskihallintaan, seurantaan ja raportointiin.
Vedenjakeluverkoston heikkenevä kunto ja kasvava korjausvelka ovat monen vesilaitoksen suurimpia haasteita. Vuotovedet ovat korkeatasoista juomavettä, ja vuotojen määrä pitäisi saada minimoitua. Vedenkäsittelyn ratkaisut vaikuttavat myös jakeluverkoston korroosio- ja tukkeumariskeihin: veden alkaliteetti ja kovuus on saatava kohdilleen.
Vedenottamoissa voi esiintyä haitallisia aineita, kuten torjunta- ja liuotinaineita, radonia tai fluoridia. Näissä tapauksissa täytyy etsiä sopiva käsittely, mikä voi tarvita testausta pilot-laitteistolla ennen muita toimenpiteitä. Aktiivihiili- ja kalvosuodatuspilotit toimivat kokemuksemme mukaan, ja tulosten perusteella voidaan suunnitella toimivat veden käsittelyratkaisut.
Vesisäiliöinä toimivilla ja verkostopainetta yllä pitävillä vesitorneilla on keskeinen rooli vedenjakelussa. Useat vesitornit ovat jo saneeraus- tai uusimisikäisiä ja vaativat huomiota. Kokeneiden rakennesuunnittelijoiden korjausnäkemystä täydentävät tarvittaessa ohuthietutkimukset betonin kunnon kartoittamiseksi.
Korjaushanke on samalla mahdollisuus uudistaa vesitornin ulkonäköä. Olemme suunnitelleet arkkitehtonisesti näyttäviä vesitorneja, kuten Kievarin vesitorni Tuusulassa, Nikkilän vesitorni Sipoossa sekä Vaasi-vesitorni Kirkkonummella.
Talousvesien osalta tarjoamme: