brandon-griggs-wR11KBaB86U-unsplash1920x552.jpg

Kiinteistön kuntotutkimus vai kuntoarvio?

Suurin osa kiinteistön omistajista tarvitsee jossain vaiheessa ulkopuolista tietoa rakennuksensa kunnosta. Usein tämä tarve liittyy kiinteistökauppoihin. Täsmällinen tieto rakennuksen kunnosta on tarpeellista myös omistuksen aikana, jolloin tarvittavat remontit ja energiasäästö toimenpiteet tulee suoritettua ajallaa ja oikeassa järjestyksessä - tieto kiinteistön kunnosta säästää rahaa.

Laske tarjous TARKKA-kiinteistöarviosta alla olevalla laskurilla:

Valitsenko kuntotutkimuksen vai kuntoarvion?


Kuntotutkimus on kuntoarviota huomattavasti kattavampi ja sisältää erillaisia mittauksia ja tarvittaessa näytteenottoa eri materiaaleista. Tutkimus suoritetaan myös aina erillisen tutkimussuunnitelman mukaisesti. Kuntoarvio toteutetaan rakenteita rikkomattomin menetelmin ja perustuu pitkälti aistinvaraisiin arvioihin kohteella.

Uusi Tarkka-kiinteistöarviointi haastaa perinteisen kuntoarvion monipuolisuudellaan. Se on kehitetty pitkän työkokemuksen omaavien sisäilma-asioihin ja rakennusten korjaustarvemäärittelyyn erikoistuneiden asiantuntijoiden toimesta, jonka vuoksi uusi arviointimenetelmä on saanut asiakkailta kiitosta.

Selkeämpi, kattavampi, edullisempi – näillä sanoilla asiakkaat kuvaavat uutta TARKKA -kiinteistöarviointia, jonka avulla selviää sekä kiinteistön taloudelliset tunnusluvut että korjaustarpeet.

TARKKA -kiinteistöarviointi

  • noudattaa vähintään RT-korttien arviontiperusteita.
  • sisältää yli 1.000 arviointikohtaa, esim. alapohjarakenteen arviointi muodostuu 35-46 tarkastuskohdasta.
  • painottaa riskirakenteiden ja sisäilmaolosuhteiden arviointia.
  • ottaa kantaa myös kiinteistön energiaratkaisuihin ja esteettömyyteen.
  • muodostaa näkymän tuleviin todellisiin korjauskustannuksiin.
  • sisältää arvion kiinteistön nykyarvosta ja jälleenhankintahinnasta.
  • tuottaa kiinteistöstä riippumatta geneerisen arvion, jolloin TARKAN avulla tuotetut raportit ovat keskenään vertailtavissa.

Lataa esimerkkiraportti tästä >>

Tarkka-kesä3

Kesäetuna - 30 % ensimmäisestä kuntoarviosta

Hyödynnä kesäetu ja tilaa syksyksi Tarkka-kiinteistöarvio, jolla selviää sekä kiinteistön korjaustarpeet ja taloudelliset tunnusluvut. Kysy tarjous suuremman kiinteistömäärän arvioinnista, laskemme sinulle erikoistarjoukseen syys- ja lokakuussa tehtävistä arvioinneista.

Pyydä tarjous

"Selkeämpi, kattavampi, edullisempi",  TARKKA-kiinteistöarvioinnin tilannut asiakas.

Riskirakenteiden ja piilevien vaurioiden tunnistaminen on kustannusten kannalta merkittävässä roolissa. FCG:n pitkä kokemus rakennusten kosteusvaurioista ja rakennusfysiikasta on yhdistetty TARKKA- kiinteistöarvioinnin arviointiperusteisiin, jotta voimme tuottaa asiakkaalle mahdollisimman realistisen kuvan kiinteistön tulevista korjaustarpeista.

TARKKA-kiinteistöarviointi perustuu kyselyohjelmistoon, jonka perusteella jokainen kiinteistö arvioidaan systemaattisesti saman kriteeristön perusteella – yhtään kohtaa unohtamatta. Ohjelmiston myötä kuntoluokkien arviointi on systemaattista – jokaisella arviointikohdalla on oma painoarvonsa, jotka vaikuttavat kuntoluokkien määräytymiseen.

Lataa esimerkkiraportti tästä >>

Avustus taloyhtiöille kuntotutkimukseen ja perusparannuksen suunnitteluun

ARA eli Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus tukee kosteus- ja mikrobivaurioituneiden sekä sisäilmaongelmaisten asuntojen ja asuinrakennusten kuntotutkimuksiin sekä tällaisten rakennusten perusparannuksen suunnittelukustannuksiin.

Tavoitteena on edistää suunnitelmallista kiinteistönpitoa, rakennuskannan laadun ylläpitoa sekä tukea ja kannustaa omistajia toteuttamaan kiinteistöjen korjauksia.

Kysy lisää asiantuntijalta >>

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja kysy lisää

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojakäytäntömme.