1/2015

FCG:n konsernijohto kenttävierailulla Nepalissa

11.9.2015

Kuntaliiton Timo Kietäväinen sekä Pamela White ja Ari Kolehmainen FCG:ltä osallistuivat kansallisiin juhlallisuuksiin Nepalin vierailunsa aikana. FCG-konsernin toimitusjohtaja Ari Kolehmainen ja Kunta­liiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen vierailivat huhtikuussa Nepalissa tutustumassa FCG:n alueella toteuttamiin kehityshankkeisiin. Yksi mittavimmista hankkeista on ollut vesihuollon useammassa vaiheessa toteutettu kehittämishanke Nepalin syrjäseuduilla (The Rural Village Water Resources Management Project).


Kolehmaiselle vierailu Nepaliin oli ensimmäinen. FCG on toteuttanut maassa vesi­huollon kehittämiseen liittyviä hankkeita 1980-luvulta lähtien. Näiden hankkeiden tuloksena on saatu puhdas käyttövesi yli miljoonalle nepalilaiselle. 


Vierailun aikana tutustuttiin haja-asutusalueen vesihuoltoon, jätevesien käsittelyyn, puutarha- ja vihannesviljelmiin sekä paikallishallintoon. Kolehmainen ja Kietäväinen tapasivat paikallisen vesienhuoltoyhdistyksen ja naisten osuuskunnan jäseniä sekä tavallisia kyläläisiä. Paikalliset poliitikot ja virkamiehet olivat erityisen kiinnostuneita keskustelemaan ja kuulemaan kunnallishallinnon toiminnasta Suomessa.


Kolehmainen ja Kietäväinen olivat vaikuttuneita paitsi nepalilaisten vastaanotosta, myös niistä positiivisista seurauksista, joita vesihuollon kehittäminen on saanut aikaan: likaisen veden välittämien sairauksien määrä on laskenut huomattavasti, puhtaan veden saanti on nopeampaa ja helpompaa ja samalla myös ravitsemuksen ja yleisen hyvinvoinnin taso on noussut.


– Vaikka olin lukenut raportteja ja kuullut näistä projekteista aiemmin, oli huomattavan erilaista nähdä toteuttamiemme projektien käytännön vaikutuksia omin silmin ja kuunnella kyläläisten ja paikallisviranomaisten palautetta hankkeista. On selvää, että kehityshankkeemme ovat vaikuttaneet yleiseen hyvinvointiin täällä, totesi Timo Kietäväinen.


– Nyt tiedän, mitä kentällä vierailulla tarkoitetaan oikeasti, totesi puolestaan Ari Kolehmainen kiivetessään vierailulle vuoristo­kylään.


Kolehmainen ja Kietäväinen vierailivat Nepalissa vain 10 päivää ennen laajaa maanjäristystä. Suomalaisten rahoittamat vesihuoltojärjestelmät selviytyivät luonnonkatastrofista ja tuottavat kyläläisille edelleen puhdasta vettä.

Ari Kolehmainen Nepalissa

Ari Kolehmainen kyläyhteisön vesipisteellä paikallisten lasten kanssa.


teksti: Pamela White
kuvat: Pamela White ja
FCG:n kuva-arkisto


Lisää aiheesta