2/2012

FCG panostaa pohjavesiosaamiseen

1.10.2012

Esa Kallio


Pohjavesitiimin vetäjä Esa Kallio.

Ympäristöasioiden painoarvon nousu ja arviointimenettelyjen lisääntyminen ovat viime vuosina monipuolistaneet tarvittavia tutkimuksia. FCG:n tuoreessa organisaatiouudistuksessa yhtiön pohjavesiosaaminen on keskitetty omaan tiimiin, jossa toimii nyt seitsemän henkeä läheisessä yhteistyössä hankekohtaisten asiantuntijoiden kanssa.

– Ennen vedenhankintatutkimukset olivat tyypillisin pohjavesiosaamiseen liittyvä tarve. Kun pohjaveden merkitys on kasvanut, tehdään nykyään lähes yhtä paljon myös pilaantuneen pohjaveden tutkimuksia sekä rakennushankkeisiin ja maankäyttösuunnitelmiin liittyviä pohjavesiselvityksiä, arvioi alalla pitkään toiminut suunnittelupäällikkö Esa Kallio.

Tiukkaa asiantuntemusta

Pohjavesitiimiin kuuluu geologi Kallion lisäksi kaksi muutakin geologia eli Maija
Aittola
ja Jussi Arjas, limnologi Sanna Eronen, insinöörit Sanna Tikkanen ja Karoliina Leimukallio sekä iktyonomi Ville Suhonen.

– Tällä porukalla pystymme tarjoamaan monipuolisesti pohjavesialan palveluja kuten suunnittelua, selvityksiä, vaikutusarvioita ja näytteenottoa. Kenttätoimintaa onkin sangen runsaasti, kertoo Kallio.

Pohjaveteen liittyviä hankkeita on FCG:llä viime aikoina riittänyt eri puolilla maata. Vedenhankintatutkimuksia on tehty muun muassa Forssan vesihuoltoliikelaitokselle, Savonlinnan kaupungille ja Riihimäen Vedelle. Infra-hankkeet ovat edellyttäneet pohjavesiselvityksiä ja seurantaa esimerkiksi Kehärata-hankkeessa, Ruskeasannassa ja Keravalla. Ympäristövaikutusarvioita on tehty Tuusulan kunnalle, ja viimeisimmät pohjaveden suojelusuunnitelmat on laadittu Siuntion, Sievin, Haapajärven ja Kalajoen pohjavesialueille.

Teksti: Anna-Maija Gruber
Kuva: Jarmo Teinilä


Lisää aiheesta