1/2015

Terveydenhuollon ATK-päivät kokosi ennätysyleisön

11.9.2015

FCG:n yhteistyössä Kuntaliiton kanssa järjestämät terveydenhuollon ATK-päivät
12.–13.5.2015 keräsivät ennätysyleisön Tampere-talolle. Paikalle kokoontui yli 1 200 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista keskustelemaan kansallisista ja paikallisista tietojenkäsittelyratkaisuista ja strategisista linjauksista. Sosiaali- ja terveydenhuollon rakenteiden uudistamisessa tietoteknisillä ratkaisuilla on merkittävä rooli.


Päivien ohjelmaa olivat Kuntaliiton ja FCG:n lisäksi toteuttamassa Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ja Tampereen kaupunki. Ohjelma oli rakennettu teemallisista alustuksista ja näyttelystä, jossa noin 90 alan yritystä esitteli omia tuotteitaan ja ratkaisujaan. Tapahtuman osallistujamäärä on kasvanut vuosi vuodelta.


– Suomi on aktiivinen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestelmien kehittämisessä ja aihe herättää laajemminkin kiinnostusta. FCG:n näkökulmasta on ollut tärkeää saada kuntien ja julkisten organisaatioiden päättäjät sekä yksityisen sektorin toimijat verkottumaan ja keskustelemaan keskenään terveydenhuollon tietojärjestelmistä ja tietohuollosta, toteaa toimialajohtaja Jari Koivisto FCG:ltä.


Tapahtumaan liittyi myös kansainvälisen verkottumisen ulottuvuus. Tapahtuman avaustilaisuudesta oli suora yhteys Riian Himss, eHealth Week –tapahtumaan  ja osan alustuksista pitivät kansainvälisten organisaatioiden edustajat. Ensi vuonna terveydenhuollon ATK-päivät pidetään Lahdessa 24.–25.5.2016.

teksti: Eeva Kokki 
kuva: Jari Koivisto


Lisää aiheesta