1/2016

FCG jatkaa vahvaa työtään Nepalin kehittämiseksi

15.2.2016

kotipuutarha NepalissaFCG on ollut mukana Nepalin kehittämisessä jo yli 25 vuotta. Tämä työ jatkuu ulkominsteriön rahoittamassa kahdenvälisessä hankkeessa nimeltä Rural Village Water Resources Management Project (RVWRMP). Projektin kolmas, viisi vuotta kestävä vaihe alkaa maaliskuussa 2016. FCG on toteuttanut myös hankkeen aikaisemmat vaiheet vuodesta 2006 lähtien. Kolmannen vaiheen voitto oli tunnustus tähänastisesta onnistuneesta toteutuksesta ja hyvin sujuneesta kansainvälisen ja nepalilaisen tiimin sekä muiden paikallistahojen yhteistyöstä. 


Nyt käynnistyvän viisivuotiskauden teknisen avun budjetti on reilu 3 miljoonaa euroa. 


Projektin kokonaisbudjetti on 33 miljoonaa euroa, josta Suomen rahoitusosuus on 15 miljoonaa euroa. Myös EU:lta odotetaan rahoitusta hankkeelle, suunnitelmissa on jopa noin 20 miljoonan euron lisäraha.


RVWRMP hanketta toteutetaan Nepalin kauko- ja keskilännessä, ja se tukee alueen kyliä vedenkäytön eri alueilla, kuten vesi­varojen suunnittelussa, maaseudun vesihuollossa, sanitaatioon ja hygieniaan liittyvissä asioissa, pienimuotoisen vesivoiman käytössä sekä kotipuutarhojen perustamisessa. Hanke edistää kotiteollisuutta ja osuuskuntia sekä vahvistaa ja kehittää paikallishallinnon organisaatioiden kapasiteettia ja valmiuksia.

Teksti: Eeva Kokki ja Aija Niskanen
Kuvat: Pamela White


Lisää aiheesta