2/2016

Pikku-uutisia

21.9.2016

Kuntapuheenjohtajat vierailivat Brysselissä. Oikealla ryhmälle alustuksen pitänyt Heikki Rainio Kuntaliitosta. 

Kuntapuheen­johtajat opinto­matkalla Brysselissä

Kymmenen kuntapuheenjohtajaa lähti huhtikuussa opintomatkalle Brysseliin. Mitä matkalta opittiin?

Tällä matkalla keskityttiin kuntien perustehtävän ytimeen, kuntien sisäiseen kehittämiseen ja ajankohtaisiin teemoihin. Suuri osa EU:n päätöksistä vaikuttaa myös kuntiin. Kuntaliiton Brysselin toimisto työskentelee saadakseen Suomen alue- ja paikallishallinnon näkökulmaa kuuluviin, luodakseen verkostoja ja toimiakseen tiedon välittäjänä. Samalla toimisto tekee tunnetuksi suomalaisten kuntien toimintaa ja hallintojärjestelmän erityispiirteitä EU:ssa.

Mitä muuta Brysselistä haettiin? Konkreettisia välineitä, joilla kuntapoliitikko pystyy edistämään kuntansa elinkeinoelämää. Anneli Jäätteenmäen johdolla keskustelimme TTIP-sopimuksen mahdollisuuksista ja vaikutuksista kuntatasolle. Matkalla vierailtiin myös Naton pääkonttorissa.

Maahanmuutto- ja turvapaikka-asiat koskettavat edelleen kuntia. Suomen pysyvän edustuston erityisasiantuntija Jutta Gras kertoi EU:n muuttoliikkeen hallinnasta. Matkalla kuultiin myös yhteisen eurooppalaisen turvapaikkajärjestelmän kehittämisestä.

Kabinettipäällikkö Juho Romakkaniemen tapaaminen oli loppuhuipennus ohjelmaan. Tapaamisessa keskusteltiin talous- ja rahaliiton kehittämisestä, Euroopan investointiohjelmasta ja kiertotalouden mahdollisuuksista. Teemoina olivat myös rahoituksen hankkiminen, investoinnit ja innovaatiot.

Tämä ekskursio oli osa KPJ Kuntapuheenjohtajien johtamiskoulutuksen syventäviä opintoja. Vierailusta jäi käteen myös käytännön eväitä kuntien asioiden edistämiseen. Seuraava Kuntaliiton ja FCG:n yhdessä toteuttama KPJ-ohjelma alkaa vaalien jälkeen lokakuussa 2017.


työmaalla


FCG myi maaperätutkimukseen ja maastomittaukseen liittyvän toimintansa Mitta Oy:lle 

FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy on 31.8.2016 allekirjoitetulla sopimuksella myynyt maalaboratorio-, maaperätutkimus- ja maastomittauspalveluiden liiketoimintansa Mitta Oy:lle. Kaupan yhteydessä ostajalle siirtyvät vanhoina työntekijöinä viisi tämän liiketoiminnan työntekijää ja liiketoimintaan liittyvät sopimukset sekä toimintaan käytetty kalusto.

Meneillään olevat projektit siirtyivät 1.9.2016 alkaen Mitta Oy:lle. Yksi osa kauppaa oli myös Joensuussa toiminut maalaboratoriotoiminta.

FCG:n talonrakentamisen projektinjohto- ja valvonta­palvelut ISS Prokolle

ISS Palveluiden tytäryhtiö ISS Proko sopi FCG-konserniin kuuluvan FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:n kanssa talonrakentamisen projektinjohtamiseen ja valvontapalvelutoimintaan liittyvästä liikkeen luovutuksesta. Tehdyn sopimuksen mukaisesti FCG:n talonrakentamisen projektinjohto- ja valvontapalveluiden nykyinen henkilöstö, projektikanta ja tarjouskanta siirtyivät ISS Prokolle 1.7.2016 alkaen.

Liikkeenluovutuksen lisäksi ISS Proko ja FCG solmivat kumppanuussopimuksen, jossa ISS tuottaa FCG:lle talonrakentamisen projektinjohto- ja valvontapalvelut. Yritykset edistävät kumppanuussopimuksen puitteissa myös toistensa liiketoimintamahdollisuuk­sien kasvua.

– ISS Prokon asiantuntijapalvelut ovat tärkeä osa ISS:n liiketoimintoja. Tämä liikkeen luovutus ja kumppanuus FCG:n kanssa ovat meille erinomaisia mahdollisuuksia kiihdyttää ISS Prokon kasvua, ISS Palveluiden toimitusjohtaja Jukka Jäämaa linjaa.

– FCG:lle yhteistyö ISS Prokon kanssa avaa uudenlaisia mahdollisuuksia tuottaa suunnittelu- ja konsultointipalveluita entistä laajemmalle asiakaskunnalle, toteaa Jari Marttinen, FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:n toimitusjohtaja.

FCG:n projektinjohto- ja valvontapalveluyksikön 9 henkilöä siirtyvät ISS Prokon palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Henkilöstöä on Helsingissä, Kouvolassa, Lappeenrannassa ja Oulussa.

– Olen erittäin innoissani siitä, että saamme tämänkaltaista osaamista taloon ja voimme laajentaa palvelutarjontaamme Lappeenrannan ja Kouvolan seuduilla. Toivotan uudet prokolaiset lämpimästi tervetulleiksi, ISS Prokon toimitusjohtaja Harri Väänänen sanoo.

– Talonrakennuttaminen ja siihen liittyvät palvelut on kasvava markkina Suomessa, ja FCG:ltä tuleva yksikkö auttaa meitä tarttumaan tähän mahdollisuuteen. 

työhyvinvointia liikkumalla

Työhyvinvointia liikkumalla

FCG tarjoaa henkilöstölleen laajasti liikuntaan, urheiluun ja kulttuuriin liittyviä tapahtumia. Kuvissa FCG:n vapaa-ajan toi­­mi­kunnan järjestämä suppailukurssi Her­ne­saaressa ja yhteistyössä sponsorointikohteemme Käpylän Pallon kanssa järjestetty työhyvinvointitapahtuma Kumpulan ken­tällä. 

tekstit: Elina El Amrani ja Eeva Kokki
kuvat: Kari Lomperi ja FCG:n kuva-arkisto


Lisää aiheesta