1/2017

Digikaavoituksen potentiaali esiin

22.1.2017

 

FCG kehittää uusia käytäntöjä ja teknisiä ratkaisuja digitaalista kaavoitusta varten. Käynnistymässä on kaksivuotinen Digikaavoitus-hanke, jossa etsitään keinoja kaavoitusprosessin sujuvoittamiseksi ja nopeuttamiseksi sekä kokeillaan tietokantapohjaista kaavaa ja julkaisukanavaa. Hanke sai rahoitusta kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatiota vauhdittavasta KIRA-digi -hankkeesta, yhtenä kuudesta kokeiluhankkeesta. 


– Digikaavoitus kokoaa hyvin KIRA-digin osapuolet eli valtionhallinnon, kunnat ja yksityisen sektorin. Jos alusta-ajattelun kautta voidaan oikeasti osallistaa kaavoituksen osapuolet entistä paremmin ja saadaan läpimenoaikaa reilustikin lyhyemmäksi, niin tässä on valtava säästö- ja tehokkuuspotentiaali. Hankkeiden vaikuttavuus ja avoimuus painoivat rahoituspäätöksissä, sanoo digipäällikkö Teemu Lehtinen KIRA-digistä.


KIRA-digi toteuttaa osaltaan hallituksen kärkihanketta "Digitalisoidaan julkiset palvelut".Tavoitteena on saada koko kiinteistö- ja rakentamisala innostumaan digitalisaatiosta.


– Kokeiluhankkeilla konkretisoidaan mahdollisuuksia ja pyritään luomaan positiivista kehittämisen kierrettä. Digitaaliset palvelut ja innovaatiot voisivat avata monelle suomalaiselle toimijalle mahdollisuuden globaaleille markkinoille, Lehtinen visioi.


FCG:n Digikaavoitus-hanke liittyy yhtiön muihin hankkeisiin, kuten 3D MAPGETS -alustan kehittämiseen sekä AVE-työkalun eli taloudellisten ja ilmastovaikutusten arviointityökalun kehittämiseen. Digikaavoituksen avainhenkilöitä ovat projektipäällikkö Jan Tvrdý ja johtaja Lauri Solin.

Kiradigi Hallituksen Karkikhanke


teksti: Heidi Hammarsten


Lisää aiheesta