1/2018

Numerot tukevat mielenterveystyötä

14.2.2018

Pohjois-Karjalassa käärittiin hihat ja tehtiin se, mitä muualla Suomessa vasta suunnitellaan: aito soteuudistus.


14 kuntaa päätti yhdistyä ja vuoden 2017 alussa aloitti Siun sote, maakunnallinen sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä. Kaikkiaan 18 organisaatiota yhdistyi ja noin 7 000 työntekijää sai uuden, yhteisen työnantajan.


Kaikki perusterveydenhuollon tasoiset mielenterveys- ja päihdepalvelut koottiin yhteen yksikköön. Yksikön johtaja, ylilääkäri Johanna Suvanto, sai eteensä luvun, joka sai hänet miettimään.


Psykiatrisen kuntoutuksen asiakkaat, kuten skitsofreniakuntoutujat, tarvitsevat usein erilaista asumispalvelua, jota kunnat ostavat ulkoa.


– Mielenterveys- ja päihdepalvelujen budjetista puolet kuluu asumispalveluihin. Halusin ottaa tilanteen hallintaan ja selvittää, ovatko ostopalvelujen kriteerit yhtene­väisiä ja ovatko ihmiset oikeanlaisissa paikoissa, Suvanto kertoo.


FCG:n erityisasiantuntija Satu Kainulaisen esittelyn kuultuaan Suvanto tiimeineen vakuuttui, että TUVA®-toimintakykymittari soveltuisi tiedontarpeeseen hyvin.


– Se on validoitu mittari, joka on käytössä muuallakin. Indeksointi on meille tärkeää palveluluokkien määrittelyn takia. Myös kuntoutuksen laatua täytyy voida seurata.

Asiakkaan ääni kuuluviin

Satu Kainulainen kiittelee projektin mutkatonta sujumista, vaikka kyseessä on iso, yli 70:n toimipisteen organisaatio.


– Erityisen hienoa työssä oli se, että Pohjois-Karjalassa nämä tiedot kulkevat yli perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon rajojen, sanoo Kainulainen, jolla itsellään on taustalla pitkä kokemus sairaanhoitajana psykiatriassa ja päihdetyössä.


Kainulainen pitää TUVA®-mittarissa tärkeänä, että asiakas voi tehdä itsearvion tilanteestaan. Jokainen ihminen tarvitsee parhaan mahdollisen toimintakyvyn arjessaan.


– Pelkkien numeroiden tuijottaminen ei tuo lisäarvoa, mutta jos asia tehdään kunnolla, numerot antavat enemmän osviittaa kuin pelkkä sanallinen arvio, ylilääkäri Suvanto toteaa.

Motivoitua koulutusta

Johanna Suvanto antaa vinkin vastaavaan projektiin lähtijöille, että henkilöstön koulutusta kannattaa miettiä huolella – samoin kuin se, keitä koulutetaan. Heidät pitää aktiivisesti motivoida ennen koulutuspäiviä kertomalla, mihin kaikkeen mittaria voi käyttää.


– Juuri kuntoutuksen laatuseurannan painotus on mielestäni tärkeää. Olemme prepanneet ohjelman pääkäyttäjiä vahvistamaan tätä puolta.


Lisäksi Suvanto vinkkaa, että toimintakykymittarin tiedoista muodostuu oma rekisterinsä, jonka tietosuoja täytyy miettiä.


– Mittaria ei yhdistetä muihin potilasjärjestelmiin. Siinä on se etu, että käyttöönotto on nopeaa ja helppoa, Suvanto summaa.

Siun sote


teksti Jaana Ahlblad
kuva FCG:n kuva-arkisto


Lisää aiheesta