1/2018

Pikkujuttuja

9.2.2018

Digikaava.fi on osa Rakennetun ympäristön ja rakentamisen digitaalisaatio -hanketta eli KIRA-digiä.


Matthew Taylor: Millainen on työn tulevaisuus

Teknologian kehitys muuttaa maailmaa ennen näkemättömällä vauhdilla. Työmarkkinoilla Automaatio on uhka suurille joukoille ihmisiä. Näin me helposti ajattelemme. Mutta tulisiko meidän ajatella näin?


Ei, vaan voimme tarkastella työn tule­vaisuutta erilaisista näkökulmista, sanoo kan­sainvälisen valistusorganisaation Royal Society of Artsin (RSA) brittiläinen johtaja ja entisen pääministerin Tony Blairin neuvonantaja Matthew Taylor (vasemmalla). Taylor puhui työn tulevai­suudesta suomalaisen RSA-verkoston tapaamisessa syksyllä FCG-talolla Helsingissä.


– Teknologia voi synnyttää yhteiskunnan, jossa on helpompaa tasapainoilla työn, perheen ja muiden arvostamiemme asioiden välillä. Tämä asia on meidän ihmisten päätettävissä eikä koneiden vallassa, Taylor korosti Helsingissä.


– Suuri haaste meille on, kuinka pystymme puhumaan sellaisen taloudellisen kasvun puolesta, joka ottaa huomioon kaikki ja on sosiaalisesti yhdenvertaista. Tässä asiassa Suomi on jo nyt huomattavasti Iso-Britanniaa edellä, mutta täälläkin on haasteena, miten yhdistää paremmin taloudellinen kasvu ja sosiaalinen yhdenvertaisuus.

FCG Akatemia kouluttaa huippuosaajia

Mitä yhteistä on kultakaivoksen hulevesillä, EU:n tietosuoja-asetuksella ja FIM-toimintakykymittarilla? Vastaus kysymykseen on ytimekäs: FCG Akatemia.


Tällaistenkin asioiden parissa työskentelevät FCG Suunnittelu ja tekniikan projektipäällikkö Eeva-Riikka Bossmann, FCG-konsernin tietoturvapäällikkö Vesa Nyman ja FCG Konsultoinnin erityisasiantuntija Auli Karttunen, jotka opiskelivat kahdeksannessa FCG Akatemiassa syksyllä 2017.


Akatemia on FCG:n sisäinen johtamisohjelma, jonka teemana oli projektiliiketoiminnan johtaminen.


– Tarkoitus on kouluttaa projektijohtajia, jotka voivat ottaa vastuulleen oman toimialansa laajoja projekteja tai koko yrityksen tasolla monialaisia isoja hankkeita, akatemiasta vastaava projektijohtaja Kuisma Reinikainen FCG Suunnittelu ja tekniikasta kertoo.


Koulutuksen päätteeksi osallistujat suorittavat IPMA C-level -sertifikaatin. Se on kansainvälinen projektijohtamisen pätevyyssertifiointi, jonka Suomessa myöntää Projektiyhdistys.


– FCG Akatemia eroaa juuri tässä muiden konsulttiyritysten sisäisistä projektijohtamisen koulutuksista, sillä meillä pääsee suorittamaan ulkopuolisen kansainvälisen sertifikaatin, Reinikainen painottaa.

FCG Kuntarekry Oy ja FCG Elbit Oy yhdistyvät - olemme nyt FCG Talent Oy

Nimi muuttuu ja palveluntarjonta laajenee. FCG Kuntarekry Oy ja ohjelmistopalveluyhtiö FCG Elbit Oy yhdistyivät vuoden alussa FCG Talent Oy:ksi.


FCG Talentin päätuote on Kuntarekry.fi-palvelu, joka on valtakunnallinen kunta-alan työnhaku- ja kuntatyönantajien rekrytointipalvelu. Kuntarekryä käyttää rekrytoinnissaan yli 250 kuntaa, kaupunkia, kuntayhtymää ja kuntien omistamaa yritystä kaikkialla Suomessa.


FCG Talent on globaali ohjelmistotoimittaja, joka kehittää moderneja ja käyttäjäystävällisiä SaaS-ohjelmistoratkaisuja rekry­tointiin, henkilöstötiedon hallintaan ja kehittämiseen sekä ohjelmistoja kuntoutuslaitosten toiminnanohjaukseen. Yrityksen muita ohjelmistoja ovat ElbitHR, KuntaHR, KirkkoHR ja Kuntomaster.


FCG Talentissa työskentelee 34 ohjelmistoalan ammattilaista. Yhtiöllä on toimistot Oulussa ja Helsingissä.


Juho Toivonen toimitusjohtajaksi


FCG Talentin toimitusjohtajana toimii Juho Toivonen. Hän siirtyi tehtävään FCG Elbitin johdosta. Viime syksystä hän on toiminut myös FCG Kuntarekryn toimitusjohtajana. Toivosella on yli 30 vuoden monipuolinen kokemus ICT-alan johtotehtävistä.


– Yhdistyminen tuo asiakkaidemme saataville entistä laajemmin henkilöstö­tiedon hallintaan liittyviä ohjelmistopalveluita ja lisää ominaisuuksia jo käytössä oleviin ohjelmistoihin. Tavoitteemme on jatkossakin olla asiakaslähtöisten ohjelmistopalveluiden innovatiivinen ja ketterä kehittäjä, Juho Toivonen sanoo.


Digikaava.fi kertoo digitaalisesta kaavoituksesta

Uusi verkkopalvelu digikaava.fi kokoaa yhteen tietoa digitaalisesta kaavoituksesta. Sivusto on osa FCG:n Digikaavoitus-hanketta, joka kehittää uusia käytäntöjä ja teknisiä ratkaisuja kaavoitukseen. Hankkeen tavoitteena on sujuvoittaa ja nopeuttaa kaavoitus­prosessin läpivientiä sekä parantaa vuoro­vaikutusta kaavoittajien ja sidosryhmien välillä kaavoitusprosessin aikana.


Osana digikaavoitushanketta syntyy kaavoittajien käyttöön tietokantapohjainen kaava ja sen julkaisukanava FCG Digikaava. Työkalu rakentuu kuntien pilottikohteissa, joita hankkeessa on mukana Helsingistä, Oulusta, Pihtiputaalta ja Sipoosta.


FCG:n Digikaavoitus-hanke on saanut rahoitusta Rakennetun ympäristön ja rakentamisen digitalisaatio -hankkeelta KIRA-digiltä, joka on yksi hallituksen kärkihankkeista. Hanke kestää vuoden 2018 loppuun.

 Tutustu digikaava.fi

Matthew Taylor Auli Karttunen

Auli Karttunen FCG Konsultoinnista suoritti FCG Akatemian.

Pääministerin Tony Blairin neuvonantaja Matthew Taylor tarkasteli työn tulevaisuutta.

teksti Katariina Kääpä
kuvat KIRA-digihanke ja Katariina Kääpä


Lisää aiheesta