1/2019

Pääkirjoitus

1.3.2019

Fcg Puoskari 271218 015

Tervetuloa lukemaan FCG:n tuoretta sidosryhmälehteä! Lehdessä on jälleen ajankohtaista asiaa osaamisestamme ja monipuolisesta yhteistyöstä asiakkaittemme kanssa


On ollut antoisaa tutustua taloon ja pohtia ulkopuolisin silmin, mikä FCG:ssä on erityistä. FCG:n toiminnassa leimallista on merkityksellisyys ja suomalaisen huippuosaamisen kehittäminen ja vienti maailmalle. Kaikki palvelumme liittyvät rakennettuun ympäristöön, hyvään hallintoon ja koulutukseen. Markkina-alueitamme ovat tällä hetkellä Pohjoismaat sekä kehittyvät ja kehitysmaat.


Teemme infra- ja ympäristöhankkeita Suomessa ja maailmalla. Edistämme hyvää hallintoa kehittämällä sotepalveluiden tuottavuutta suomalaisille kunnille ja edistämme kansainvälisissä hankkeissamme vastuullista, läpinäkyvää toimintatapaa kohdemaissa. Autamme kouluverkkoselvityksissä Suomessa ja kehitämme Ukrainan peruskoulujärjestelmää. Ukraina-projektia esiteltiin muuten hiljattain myös Ylen pääuutisissa.


Tunnen konsultointikenttää varsin hyvin oman taustani vuoksi, ja olenkin sanonut, että hyviä yleistason palveluita on kaikilla toimijoilla. Mutta kun vaaditaan toimintaa erityisen kompleksissa ympäristössä tai kyse on erityisen vaativasta sisällöstä, FCG:n asiantuntijat ovat omaa luokkaansa. Kun puhutaan muodikkaista viheliäisistä ongelmista, wicked problems, jotka liittyvät yhteiskuntaan laaja-alaisesti, ovat vielä globaaleja ja vaativat teknisen ratkaisun lisäksi käytöksen muuttamista, ratkaisuja löytyy täältä


Vaikkapa yksi viheliäisimmistä ongelmista, vesi. Olemme olleet liki 30 vuotta mukana erilaisissa Nepalin vesihuoltoon liittyvissä hankkeissa, joissa sadat tuhannet ihmiset ovat saaneet puhdasta vettä ja toimivan vessan. Keskeinen osa kaikissa hankkeissa on käytöksen muuttaminen niin, että investoinnit todella otetaan käyttöön ja ne tuovat kyliin terveyttä ja turvallisuutta. 


Rakennetun omaisuuden tila ja sisäilmaongelmat ovat kesto-ongelmia, joita toki kukaan taho ei pysty ratkaisemaan yksin. FCG:n asiantuntijoilla on paljon kokemusta onnistuneista homekoulujen korjauksista. Usein on kuitenkin elinkaarikustannusten näkökulmasta fiksumpaa purkaa vanha kohde ja rakentaa tilalle uusi energiapihi koulu. Ja kun puhutaan viheliäisistä ongelmista, ei voi olla mainitsematta ilmastonmuutosta. Viimeisen kymmenen vuoden aikana olemme olleet mukana noin puolessa kaikista Suomen tuulipuistohankkeista. Olemme Suomessa kolmen suurimman konsulttitoimiston joukossa tuulivoimahankkeiden kehityksessä. Meiltä onnistuu niin tuulivoiman hankekehitys, luvitus, tekninen suunnittelu kuin toteutuskin.


Viimeisenä teemana työvoiman saatavuus ja ikääntymisen haasteet. Yksi tapa taklata tätä on osaamisen kehittäminen ja täydennyskoulutus. Olemme yksi suurimpia täydennyskouluttajia Suomessa ja Ruotsissa. Järjestämme täydennyskoulutusta kymmenille tuhansille osallistujille. Meiltä onnistuvat koulutukset johtamisvalmennuksista rakennuslain uusimpiin muutoksiin.


Viheliäisten ongelmien ratkaisussa yhteistyö on tärkeämpää kuin koskaan. Siksi toivonkin värikästä dialogia aiheesta asiakkaidemme ja yhteistyökumppaniemme kanssa!


Mari Puoskari


Lisää aiheesta

Pääkirjoitus

14.1.2018

Pääkirjoitus

15.9.2017

Pääkirjoitus

22.2.2017

Sote-uudistus

21.9.2016

Arvoisa lukija

17.2.2016

Arvoisa lukija,

11.9.2015