2/2013

Asiantuntijatyöpajoista tukea strategiseen suunnitteluun

12.9.2013

Tampereella on meneillään keskustan strategisen osayleiskaavan laatiminen. Työn tueksi järjestettiin kolme laajaa asiantuntijaseminaaria, joiden aiheina olivat kaupungin keskustan nykytila, tulevaisuus ja toimenpiteet.

– Seminaarien avulla saimme asiantuntijat monipuoliseen vuorovaikutukseen, ja sitä kautta syntyi myös yhteistä ymmärrystä keskustan mahdollisuuksista. Tilaisuudet olivat samalla osa kaavoituksen vuorovaikutusprosessia, kertoo arkkitehti Dani Kulonpää Tampereen kaupungilta.

Työskentelyyn osallistui virkamiehiä ja toimihenkilöitä sekä liike-elämän edustajia, luottamushenkilöitä ja tutkijoita. Kaikkiaan mukana oli yli 120 henkilöä.

Ideoita, tavoitteita ja askelmerkkejä
Seminaareissa asioita käsiteltiin viiden teematyöpajan avulla. Teemoina olivat asuminen, liike-elämä, asiointi ja työ, liikenne ja liikkuminen, viherverkko ja tapahtumat sekä rakentaminen, joihin keskityttäneen myös osayleiskaavassa.

– Saimme paljon ideoita ja näkemyksiä, jotka ovat nyt kaavoittajien käytettävissä. On myös arvo sinänsä, että asioita pohditaan yhdessä ja tulokset kootaan raportiksi. Silloin yksittäisistä ajatuksista tulee tavallaan laajemman piirin näkemyksiä, Kulonpää toteaa.

Kussakin työpajassa toimi FCG:ltä kaksi teeman asiantuntijaa fasilitaattoreina. Hankkeen suunnittelusta, toteutuksesta ja raportoinnista vastasivat suunnittelupäällikkö Helena Ylinen ja projektipäällikkö Katariina Pahkasalo FCG:ltä.

Asiantuntijoiden teemaseminaarit -yhteenvetoraportti löytyy Tampereen kaupungin verkkosivuilta:


Lisää aiheesta