1/2014

Tilinpäätösoppia verkkokurssilta

18.2.2014

Mitä tilinpäätöslaskelmat ja -tunnusluvut kertovat organisaation taloudesta? Miten tilinpäätöksiä voi hyödyntää hankinnoissa ja kilpailutuksessa? Muun muassa näitä asioita avattiin FCG:n Tilinpäätöksen lukutaito -verkkokurssilla.

– Moni pitää kirjanpitoa ja tilinpäätöstä aika vaikeina asioina, joten kokeilimme uusia menetelmiä. Havainnollistimme prosessia animaatioiden ja äänen avulla, kertoo koulutuspäällikkö Pekka Etelälahti FCG:ltä.

Arja Puronen Espoon kaupungilta analysoi työssään yhdistysten tilinpäätöksiä, ja koulutuksesta hän sai tukea osaamiseensa. Heli Tonteri, niin ikään Espoon henkilökuntaa, halusi varmistaa, että lukee tilinpäätöksiä oikein ja osaa katsoa niistä oleelliset asiat.

Molemmat pitivät opiskelumuodosta. – Verkkokoulutus sopii parhaiten, koska työstä on hankala olla pitkään poissa. Pähkäilyapua ei saa suoraan, mutta mielipiteitä voi vaihtaa netissä. Aktiivista otetta tarvitaan. – Voin päättää, milloin opiskelen, se sopii minulle. Materiaaliin saa tutustua rauhassa ja lisätietoa voi hakea netistä tai kirjastosta.


Seuraava kurssi alkaa 10.3.2014, ja ilmoittautua voi 3.3. asti.

Pekka Etelälahti

Lisää aiheesta