Puiston purku tai uusinta

Uusiutuvan energian puiston purku tai uusinta.

Tuuli- ja aurinkopuistot saavuttavat lopulta teknisen elinkaarensa pään, jolloin puiston purku tai uusinta tulevat ajankohtaisiksi kysymyksiksi. Asiantuntijamme auttavat vaihtoehtojen selvittämisessä ja käytäntöön viemisessä. 

Tuuli- ja aurinkopuistot voi olla järkevää uusia käyttöiän tullessa päätökseen 

Uusiutuvan energian voimalan käyttöikä on noin 25–30 vuotta. Kun tuuli- tai aurinkopuisto saavuttaa elinkaarensa pään ja päätetään poistaa käytöstä, se puretaan ja osat kierrätetään.  

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että koko alue täytyy hylätä energiantuotannollisesta tehtävästään – päinvastoin. Koska alue on jo todettu uusiutuvan energian voimalalle sopivaksi ja sen infraan on tehty mittavat investoinnit puistoa rakentaessa ja sen käyttöiän aikana, voi paikalle olla kannattavaa rakentaa uusi puisto modernein laitteistoin. Tällöin tarvittavat luvat tulee hakea uudestaan ja perustukset uusia, mutta esimerkiksi vanhaa sähköverkkoa voidaan hyödyntää. 

Maan paras uusiutuvan energian asiantuntemus hankkeesi tueksi 

Olemme Suomen kärkitoimijoita uusiutuvan energian alalla. Meiltä saat kaikki uusiutuvan energian hankkeisiin liittyvät palvelut saman katon alta, myös puistojen purkua tai uusintaa koskien. Autamme tutkimaan olemassa olevan voimalan teknisen kunnon sekä suunnittelemaan taloudellisesti ja teknisesti järkevän toimintamallin puiston elinkaaren loppuvaiheessa.  

FCG:n monialaisuus tarkoittaa sitä, että asiakkaana voit luottaa saavasi parhaan mahdollisen palvelun saman katon alta myös silloin, kun hankkeesi toteuttamiseen tarvitaan usean alan ammattilaisia.  

Uusiutuvan energian osaajiemme lisäksi hyödynnämme puistojen purkuun tai uusintaan liittyvissä kysymyksissä tarvittaessa esimerkiksi rakentamisen, ympäristövaikutusten sekä kaupunkisuunnittelun asiantuntijoita. 

Haluaisitko kuulla lisää? Ota yhteyttä asiantuntijaamme – katsotaan yhdessä, miten voisimme olla avuksi.