Arvo

Arvo – kiinteistökannan haltuunotto

Arvo on oiva työkalu suuren kiinteistökannan salkutukseen ja hallintaan. Karkean tason selvityksellä voidaan rajata kiinteistömassasta pois ne kiinteistöt, jotka eivät välttämättä vaadi tarkempia selvityksiä. 

Suuri kiinteistömassa haltuun – Arvo luo kokonaiskuvan 

Suuren kiinteistökannan hallinta voi olla resursseja vievää ja vaivalloista. Miten tunnistaa tehokkaasti ja luotettavasti ne kiinteistöt, jotka kaipaavat tarkempia kuntoarvioita ja selvityksiä? Isosta kiinteistömassasta on myös tärkeää luoda selkeä kokonaiskuva. Tähän tarpeeseen olemme kehittäneet kiinteistökannan haltuunottoa ja selvityksiä helpottavan Arvo-menetelmän.  

Arvo helpottaa kiinteistökannan hallintaa monella tavalla: 

  • Mahdollistaa isojen kiinteistömassojen arvioimisen nopeasti ja edullisesti. 
  • Tarjoaa selkeän kokonaiskuvan kiinteistöjen kunnosta, arvosta sekä tulevista korjauskustannuksista. 
  • Nostaa esille ne kiinteistöt, jotka tarvitsevat mahdollisesti tarkempia selvityksiä. 

Arvo auttaa tunnistamaan lisäselvityksiä kaipaavat kiinteistöt 

Arvo-menetelmä koostuu kahdesta työvaiheesta: kohdekäynnistä sekä kohdekäynnin perusteella tehtävästä korjaustarvearviosta. Kohdekäynnin aikana käydään läpi tiivis tarkastuslista. Pääpaino tarkastuksessa on korjauskustannuksiltaan merkittävimmissä asioissa. 

Arvo-menetelmän tarkkuus perustuu suuresta kiinteistömassasta koottuun kustannuslaskentadataan. Näin kiinteistöstä tai kiinteistökannasta saadaan todenmukainen, euromääräinen arvio.

Arvo-arvioinnin jälkeen tarkempaa tarkastelua edellyttävät kiinteistöt voidaan poimia jatkoselvityksiin, jolloin näiden kiinteistöjen kunto ja tutkimus- tai korjaustoimenpiteiden määritys voidaan tehdä hyödyntäen TARKKA-kiinteistöarviointimenetelmää

Haluaisitko kuulla lisää kiinteistökannan haltuunotosta Arvo-menetelmän avulla? Ota yhteyttä asiantuntijaamme ja varaa maksuton konsultaatio – katsotaan yhdessä, mikä ratkaisu sopii tilanteeseenne parhaiten.

Kun Hämeenlinnan Asuntojen toimitusjohtaja Tuukka Tuomala aloitti tehtävässään jokunen vuosi sitten, lähti hänen urakkansa käyntiin listasta, josta löytyi kiinteistöjen 121 eri osoitetta. Hämeenlinnan Asunnot Oy on kaupungin omistama vuokrataloyhtiö, jolla on omistuksessaan 2300 huoneistoa, 250 eri rakennuksessa ja näissä reilu 3000 asukasta. Tuomalalle oli selvää, että tilanne piti saada haltuun muodostamalla selkeä käsitys siitä, missä kunnossa kiinteistöt ovat tai mitä ne pitävät teknisesti sisällään.

”Hämeenlinnan Asunnoille tekemässämme kunto- ja korjaustarpeen arvioinnissa käytiin kiinteistöjä läpi rakennusosittain. Näin haluttiin haarukoida teoreettisen korjausvelan määrä sekä se, mikä on kiinteistöjen todellinen kunto, kuvaa Paavo Kero, FCG:n kustannuslaskennan asiantuntija.

Paavo Kero
Paavo Kero
Johtava asiantuntija
Lähetä viesti
Lataus kuvake

Lataa FCG:n Aamukahvin tallenne

Kuinka lasket kiinteistön todellisen teknisen nykyarvon?

Lataa FCG:n aamukahvin webinaaritallenne, jossa pureudutaan muun muassa korjausvelkaan, rakennuksen tekniseen nykyarvoon, kulumismalleihin, sekä Arvo (entinen SALKKU) -menetelmään.