Hernesaaren risteilijälaiturin LHC virtaussuojan korjaus

Aloituspäivä
Lopetuspäivä
Hernesaaren risteilijälaiturin LHC virtaussuojan korjaus

Tehtävä käsitti Helsingin Hernesaaressa sijaitsevan risteilijälaiturin LHC virtaussuojan korjaussuunnittelun sekä urakan aikaisen työmaapalvelun.

Nykyinen laituri oli rakennettu vaiheittain 1960-luvulla. Laiturin eteen laiturilinjalle oli asennettu virtaussuojaksi teräsponttiseinä korjaustöiden yhteydessä vuosina 2007-2008 suojaamaan paalulaiturin alla olevaa luiskaa alusten potkurivirtauksilta. Hernesaari on altis aallokolle ja ponttiseinän kiinnitys oli ollut puutteellinen, joten sen korjaus tuli ajankohtaiseksi. Virtaussuojan korjaus käsitti nykyisen virtaussuojan paikalliset korjaukset sekä virtaussuojan eteen asennetut porapaalut, jotka ulotettiin alapäästä kallioon ja ankkuroitiin yläpäästä nykyiseen reunamuuriin. Lisäksi virtaussuojaseinän päälle tehtiin reunamuurin levennys paikalla valuna. Laiturijakson pituus on noin 356 m ja vesisyvyys laiturin edustalla -9.80.

Alun perin korjausurakka suunniteltiin toteutettavaksi kahden talven aikana, jotta kansainväliselle risteilijäliikenteelle aiheutuisi mahdollisimman vähän häiriötä. Koronapandemian myötä korjausurakka päästiin kuitenkin tekemään kerralla valmiiksi ilman urakan vaiheistusta risteilijäliikenteen puuttuessa kesällä 2020.

Hernesaaren risteilijälaiturin LHC virtaussuojan korjaus

Voit kysyä tästä referenssistä meiltä lisää

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojakäytäntömme.