Jätkäsaaren liikuntapuiston suunnittelu

Jätkäsaaren liikuntapuiston suunnittelu

Jätkäsaaren liikuntapuisto sijoittuu Länsisataman viereen uuden kaupunkirakenteen keskelle. Liikuntapuiston suunnittelun lähtökohtana oli ideakilpailu. Tavoitteena oli mm. ottaa huomioon alueen merellinen kaupunkikuva ja tuulisuus suunnittelemalla suurmaisemallisesti näyttäviä valleja toimintoja rajaamaan.

Työhön sisältyi koko liikuntapuiston yleissuunnitelman laatiminen ideakilpailun tulosta tarkentamalla mm. maastonmuotoilun, kenttäjärjestelyjen, toimintojen, reittien, täydentävien istutusten sekä valaistuksen suhteen. Alueelle sijoitettiin lisäksi tilavaraukset pukusuoja- ja huoltorakennuksille – joista tuli myös osa toteutuvaa suunnitelmaa.

Alueelle sijoitettuja toimintoja ovat kentät jalkapalloa/luistelua ja koripalloa varten, koululaisille suunnattu piha-alue kiipeilykumpuineen ja miniareenoineen, erityyppisiä ulkokuntoilupaikkoja, pienpelikenttiä, monitoiminurmi, frisbeegolf sekä skeittipaikka. Alueen täyttöihin hyödynnettiin kierrätysmateriaaleja, kuten betonimursketta. Tilaa rajaaviin ja tuulisuutta estäviin valleihin/harjanteisiin suunniteltiin kerroksellista, myös kuivuutta ja tuulta kestävää kasvillisuutta, mukana havupuita, kukkivia pikkupuita ja havu- ja lehtipensaita sekä koristeheiniä. Harjanteen kentän puolelle toteutettiin maakatsomo. Alueen rakentamista on tehty vaiheittain – valmistuneet osat on otettu heti aktiiviseen käyttöön.

Jätkäsaaren liikuntapuiston suunnittelu
Jätkäsaaren liikuntapuiston suunnittelu
Jätkäsaaren liikuntapuiston suunnittelu

Voit kysyä tästä referenssistä meiltä lisää

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojakäytäntömme.