Jätkäsaaren peruskoulun ja päiväkodin pihasuunnitelman laatiminen

Jätkäsaaren koulu ja päiväkoti

Työ sisälsi Jätkäsaaren peruskoulun (uudiskohde) 1-2 luokkien ja päiväkodin pihasuunnitelman laatimisen hankesuunnittelusta työmaavaiheeseen. Hankesuunnitteluvaiheessa tavoiteltiin vielä ratkaisua, jossa myös osa rakennuksen katosta toimisi pihana. Loppujen lopuksi koulun ja päiväkodin piha-alueet sijoitettiin koulurakennuksen etelä- ja länsipuolelle – tavoitteena mahdollisimman paljon valoa tiiviin kaupunkirakenteen keskellä.

Pihatila on ahdas ja vahvasti kalteva. Tasoeroja hyödynnettiin toimintojen sijoittamisessa, kuten ulko-opetukseen ja oleskeluun tarkoitettu puurakenteinen rinnekatsomo, jonka yhteyteen tuli myös liukumäki ja kiipeilyseinä. Saattoliikennettä varten varattiin paikat kadun varrelle ja koulua palvelevat pysäköintipaikat sijoitettiin viereisen aukion reunalle koulurakennuksen pääsisäänkäynnin yhteyteen.

Pihan istutukset on rajattu tukimuurilla, joka suojaa samalla istutuksia. Piha on aidattu kokonaisuudessaan kolmilankaverkkoaidalla ja sen pohjoisosaan erotettiin pienimmille lapsille oma leikkipiha. Muilta osin pihan ja sen toimintojen haluttiin toimivan yhteisenä alueena ja palvelevaan joustavasti sekä päiväkodin että koulun lapsia, ja lisäksi ilta-aikaan alueen asukkaita. Pihan toiminnot innostavat oppilaita aktiiviseen liikuntaan ja tukevat ryhmässä toimimista. Työhön sisältyi tietomallin laatiminen. 2019 kohteeseen tehtiin muutossuunnitelmat sen muuttamiseksi kokonaan päiväkodiksi, jona se nykyisin toimii.

Jätkäsaaren peruskoulu ja päiväkoti
Jätkäsaaren peruskoulu ja päiväkoti
Jätkäsaaren peruskoulu ja päiväkoti

 

Voit kysyä tästä referenssistä meiltä lisää

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojakäytäntömme.