Jorvaksen sorttiaseman suunnittelu 2015-2018

Maat
Suomi
Aloituspäivä
Lopetuspäivä

Työssä suunniteltiin sorttiasema jätteiden vastaanottoa varten HSY:lle. Sorttiasema sijaitsee Kirkkonummen Jorvaksentien varrella. Hankkeen suunnittelussa tärkeänä huomioon otettavana asiana oli kohteen ympäristövaikutukset. Lisäksi aseman maisemoinnissa otettiin huomioon sijainti asuinalueiden lähellä.

Suunnittelussa on huomioitu ympäristövaikutukset mm. hiilijalanjälkilaskelman tuloksien hyödyntämisellä. Lisäksi sorttiaseman rakennuksissa on käytetty puuta ja rakenteissa on käytetty uusiomateriaaleja.

Sortti-aseman maanpäällisissä osissa on käytetty puurakenteita. Käytetyt rakenteet ovat pääosin ristiinliimattua massiivipuulevyä eli CLT:tä ja massiivipuisia lehtikuusiliimapuupalkkeja ja -pilareita. Puupinnat ovat nähtävissä sekä sisällä että ulkona. Rakennuksen ulkoverhouksessa on käytetty käsittelemätöntä siperianlehtikuusta, joka harmaantuu sään vaikutuksesta ajan kuluessa.

Rakennuspaikka oli vanhaa merenpohjaa, joka aiheutti haasteita. Tämä johti siihen, että koko tontti paalutettiin.

Jorvas jäteasema
jorvas.jpg
Jorvas jäteasema

 

Voit kysyä tästä referenssistä meiltä lisää

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojakäytäntömme.