Lepänkorvan puiston uudistaminen

Lepänkorvan puiston uudistaminen

Lepänkorvan puisto sijaitsee Valkeakosken keskustassa, myös vierasvenesatamana toimivan kanavan rannalla. Alue on entuudestaan pääosin puistoa ja liittyy visuaalisesti keskustan toriin ja Koitonaukioon. Päätavoitteena oli toiminnallisesti ja visuaalisesti keskustan kehittämiseen sopiva ratkaisu, jossa vesinäkymää rajoittavaa maastokumparetta madalletaan ja nykyiset kevyen liikenteen yhteydet säilytetään/ parannetaan.

Toripuistoakselia haluttiin kehittää nykyistä houkuttelevammaksi, ympärivuotisesti toimivaksi osaksi ydinkeskustaa. Liikenteellisillä ratkaisuilla pyrittiin parantamaan jalankulkijan ja polkupyöräilijän asemaa – keskusta enemmän ihmisille kuin autoille. Keskustasta halutaan elävä ja toimiva – mahdollinen kulttuuri- ja kausitapahtumien paikka.

Vanhaa puustoa säilytettiin mahdollisuuksien mukaan ja puiston tiettyjä ominaispiirteitä, kuten siirtolohkareet ja taide/ulkoveistokset haluttiin säilyttää osana kokonaisuutta. Valkeakosken rikasta teollisuushistoriaa muistettiin käyttämällä maatiiliä uusien jalankulkuyhteyksien päällysteenä. Uudistuneeseen puistoon lisättiin mm. puuistutuksia, erityyppisiä oleskelupaikkoja sekä amfiteatteri.

Valkeakoskella puisto on nyt vahva osa keskustan toriakselia ja sen käyttö on lisääntynyt merkittävästi. Uudistunut puisto yhdistää Apianlahden keskustaan sekä visuaalisesti että fyysisesti. Aiemmin alue erotti keskustan vesialueesta, nykyisin se yhdistää ne toisiinsa.

Lepänkorvan puiston uudistaminen
Lepänkorvan puiston uudistaminen
Lepänkorvan puiston uudistaminen
Lepänkorvan puiston uudistaminen

Voit kysyä tästä referenssistä meiltä lisää

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojakäytäntömme.