FCG-uratarina_kristina-Salomaa

Sote-kiinteistöjen kohtalo sote-uudistuksessa

Miten valmistautuminen hyvinvointialueisiin etenee kiinteistöihin liittyvien yksityiskohtien näkökulmasta: osa kiinteistöistä siirtyy ja osa ei, korjausvelkaa kiinteistökannassa on melkoisesti – osa tästä kriittistä. Maakuntien tilakeskus Kuntien tilatieto -hanke tuottaa karkean kokonaiskuvan kuntien toimitila- ja rakennuskannasta. Todellisten päätösten tekemiseen tarvitaan kuitenkin tarkempaa kiinteistökohtaista tietoa.

Mitä tapahtuu kiinteistöille, joille ei kenties ole käyttöä soten palveluverkossa. Mitkä ovat kunnan intressit näiden suhteen: miten arvioida kiinteistön tilanne ja kunnostuksen tarve vai voisiko esim. vanhan terveysaseman myydä, onko siis tulossa sotekiinteistöjen myyntipäivät? Entä onko jatkossa kiinteistöjen yhtiöittäminen ainoa mahdollisuus, jotta vuokraus hyvinvointialueille on mahdollista myös siirtymäkauden jälkeen?

Lataa tallenne ja kuulet FCG:n asiantuntijoiden Anne Puumalaisen ja Paavo Keron näkemykset aiheeseen:


Kasvata kiinteistösi arvoa

Kiinteistökantaan liittyvä päätöksenteko edellyttää kiinteistöjen kokonaiskuvan ja nykytilan ymmärrystä. Kuntoarvioinnilla selvitetään kiinteistöomaisuuden todellinen kunto ja korjaustarpeiden kustannukset saadaan selville. Kokonaiskuva auttaa tekemään kiinteistöjen osalta päätöksiä ja sen avulla voidaan saavuttaa myös, mutta myös merkittäviä kustannussäästöjä kiinteistökannan ylläpitoon ja hallintaan tulevaisuudessa.

Lue lisää >>

Sote-uudistukseen valmistautuminen on ajankohtaista nyt

Sote- ja maakuntauudistus vaikuttaa toteutuessaan merkittävästi kuntien talouteen. Kyky analysoida talousdataa ja johtaa siitä toimenpiteitä on tässä tilanteessa erityisen tärkeää. Muutos on merkittävä ja muutosaikataulu nopea. Uudistuksen vaikutukset oman kunnan kannalta onkin syytä ottaa tarkasteluun jo nyt. 

Lue lisää >>

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja kysy lisää

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojakäytäntömme.