Käsi tarttuu oksaan

Sote-palveluiden hiilijalanjäljen tunteminen ja johtaminen

Hiilijalanjäljen ja ympäristövaikutusten kartoitus on nouseva näkökulma sote-toimintaan, jota on perinteisesti tarkasteltu asiakastoiminnan, toiminnan organisoinnin, kustannus- ja prosessitehokkuuden kannalta. Ympäristön kannalta tarkasteltavia asioita ovat esimerkiksi hankinnat, kuljetukset tai asiakkaiden ja henkilöstön liikkuminen. 

Ilmasto- ja päästökysymykset ulottuvat myös sote-toimijoihin ja -palveluihin. Niillä on paljon vaikutuksia ympäristöön esimerkiksi asiakas- tai potilasliikenteen, tavaraliikenteen, jätevirtojen ja toiminnassa tarvittavien ravitsemuskeskusten kautta. 

Sote-palveluiden hiilijalanjäljen tuntemisessa ja johtamisessa keskiössä on kestävä ja ympäristökuormaa vähentävä palvelutuotanto. Tänä päivänä kestävän kehityksen asiantuntijuutta, ympäristötietoisuutta- ja käytäntöjä sekä indikaattoreiden käyttöä energiakulutuksen vähentämiseksi kehitetään myös sote-palveluissa. Alalle ulottuu myös ilmastojohtaminen, jolloin esimerkiksi suunnitelma ympäristösertifikaatin käyttöönotosta on osa johtamisjärjestelmää. 

Laaja-alainen osaamisemme antaa meille tähän työhön hyvät eväät. Tunnemme sosiaali- ja terveydenhuollon toiminnan ja prosessit, olemme hiilineutraalin kiertotalouden, ympäristö- ja ilmastovaikutusten sekä hiilijalanjäljen laskennan asiantuntija. 

Palveluitamme ovat muun muassa: 

  • Sote-toiminnan kartoitus ja kuvaaminen päästölähteiden tunnistamiseksi 
  • Toiminnan päästölähteiden kartoitus ja kuvaaminen
  • Päästölähteiden tason arviointi 
  • Keskeisten päästölähteiden päästövähennyspotentiaalin selvittäminen 
  • Hiilijalanjäljen laskenta 

Sote-palveluiden hiilijalanjäljen tunteminen ja johtaminen - Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja kysy lisää

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojakäytäntömme.
21612.jpg
Jutta
Laine-Ylijoki
Johtava asiantuntija, Ympäristöselvitykset
+358 40 522 8580