Kompassi on visuaalinen, jäsentävä ja helppokäyttöinen verkkotyökalu ja menetelmä. Se edistää vuorovaikutusta ja kokoaa yhteen asiakkaan tarvitseman verkoston.

Kompassi auttaa asiakasta miettimään elämäntilannettaan kokonaisvaltaisesti, jäsentyneesti ja myönteisten kysymysten kautta. Kompassi tuottaa arvion pohjalta visuaalisen kuvan elämän osa-alueista, niiden vahvuuksista ja mahdollisista haasteista. Tilannetta ja yhteyksiä eri osa-alueiden välillä voidaan pohtia yhdessä. Arviota palvelutarpeesta voidaan verrata tarjolla oleviin palveluihin ja mahdollisuuksiin suoraan Kompassin ohjelmistossa. 

Kompassi on apuväline keskustelussa, jossa asiakas on pääroolissa. Ohjaaja on kuuntelijana ja auttamassa vaihtoehtojen löytämisessä.  

Jotta asiakasta voi auttaa mahdollisimman hyvin, hänen elämäntilanteensa täytyy tuntea. Kompassi on jäsentävä ja myönteinen tapa ottaa asioita puheeksi ja auttaa kontaktin ja luottamuksen syntymistä ja vahvistumista.

Kompassin eri ulottuvuudet auttavat  hahmottamaan mahdollista verkostoyhteistyön tarvetta. Menetelmällä rikastetaan ajatusta siitä, ettei kukaan meistä viime kädessä työskentele yksin ja palvelut liittyvät usein toisiinsa. Kompassi auttaa löytämään asiakkaan tilanteeseen sopivia palveluja ja yhteistyötahoja. Yhdessä asiakkaan kanssa hahmotetaan palvelutarve, mitä yhteyksiä eri osa-alueiden välillä mahdollisesti on ja mistä hän haluaisi aloittaa tilanteensa edistämisen.

Kompassi-menetelmä palveluohjaukseen - Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja kysy lisää

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojakäytäntömme.