BrandPhoto_FCG_1920x630.jpg

Strategian ja johtamiskäytäntöjen määrittäminen hyvinvointialueille

Hyvinvointialueiden organisaatiot lähtevät liikkeelle puhtaalta pöydältä luomaan strategiaa ja johtamisen käytäntöjä. Nyt on se hetki, kun luodaan kauaskantoisia ratkaisuja, jotka tulevat määrittämään hyvinvointialueiden toimintaa vuosiksi eteenpäin.  

Johtaminen ja strategia ovat ytimessä siinä, miten hyvinvointialueet onnistuvat tehtävässään – ja miltä tämä uudistus lopulta alueiden ihmisille näyttäytyy.  

Strategian valmistelu lähtee liikkeelle tyypillisesti toimintaympäristön ja nykytilan analyysista, siihen liittyvistä osallistamisista kyselyineen ja niiden analysoinnista. Toisaalta vaaditaan myös riittävästi kaukonäköisyyttä ennakointiin ja vaihtoehtoisten skenaarioiden huomioimiseen. Viimeistelty strategia ottaa kantaa eri tahojen osallisuuteen, strategiaan konkreettiseen toimenpanoon sekä toteutumisen seurantaan ja mittarointiin.  

Hyvinvointialueen optimaalisten johtamis- ja konsernirakenteiden määrittäminen vaatii aitoa ymmärrystä muuttuvasta toimintaympäristöstä, asiakaslähtöisestä toiminnasta ja kaksoisjohtamisen kehittämisestä. Nyt muodostettavat uudet organisaatiot muistuttavat monitaho-konserneja, joissa tulee olemaan paljon eri yhtiöitä. Konserni vaatii tuekseen myös rakenteen määrittämistä sekä johtamisen sparrausta ja koulutusta. 

Molemmat osapuolet, viranhaltijat ja luottamushenkilöt, voivat luottaa vetämäämme prosessiin. 

Olemme kumppanisi myös hyvinvointialueiden strategia- ja johtamistyössä. Meidän työssämme kestävät mukana myös hyvinvointialueiden eri tahot, viranhaltijat ja luottamushenkilöt. Autamme kirittämään strategiatyön parhaimpaan suoritukseen, tuemme ja annamme hyviä eväitä matkan varrelle.  

Eri organisaatioiden skenaario- ja strategiakonsultointeja olemme tehneet pari sataa. Olemme olleet vuosien aikana kaikissa merkittävissä reformeissa ja suurten organisaatioiden johtamisjärjestelmien ja organisointien selvittämisessä. Autamme strategian ja toimivan omistajaohjauksen luonnissa sekä toiminnan johtamisen systemaattisessa kehittämisessä. 

Palveluitamme ovat: 

  • Strategiakonsultoinnit ja palvelusuunnitelmat 
  • Konsernien rakenneselvitykset 
  • Konsernijohtamisen ja omistajaohjauksen kehittäminen 
  • Hankinnat ja juridiset näkökulmat 
  • Johtamisen kehittämisen 
  • Luottamushenkilökoulutukset 
  • Reaaliaikainen arviointi ja johtamisen kehittämisen arvioinnit 
  • Monipuoliset tutkimuspalvelut ja analytiikka 

Strategian ja johtamiskäytäntöjen määrittäminen hyvinvointialueille - Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja kysy lisää

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojakäytäntömme.
20976.jpg
Kimmo
Haapasalo
Johtaja, Johtaminen ja talous, Johtaminen ja Talous
+358 40 520 3020