Avoin työpaikka

Ilmasto- ja elinkaariasiantuntija

ILMASTO- JA ELINKAARIASIANTUNTIJA

FCG:n Ympäristöselvitykset liiketoiminta etsii joukkoonsa vakituiseen työsuhteeseen kokenutta ilmasto- ja elinkaarivaikutusten asiantuntijaa. Hiilineutraaliuteen liittyvät toimeksiantomme ovat lisääntyneet merkittävästi, joten kaipaamme joukkoomme vahvistusta. Teemme tämän aihealueen selvityksiä, laskentaa tiekarttoja ja koulutuksia projektimuotoisena asiakkaillemme, jotka edustavat julkista ja yksityistä sektoria.

Tehtävänkuvasi muodostuisi asiantuntijaprojektien johtamisesta ja asiantuntijana toimimisesta mm. seuraavissa aihepiireissä:
• elinkaari- ja ilmastovaikutusten arviointitehtävät
• päästölaskenta ja raportointi
• hiilineutraalin kiertotalouden asiantuntijatehtävät

Näiden lisäksi työhösi kuuluu projektien aikainen asiakkaan kanssa vuorovaikutuksessa toimiminen, palveluiden kehittäminen yhdessä loistavien kollegoidesi kanssa ja mahdollisuuksien mukaan myös muiden FCG:n asiantuntijoiden koulutus kyseisessä aihepiirissä.

Ylempi korkeakoulututkinto yhdistettynä vähintään kahden vuoden työkokemukseen ilmastoaihepiirin työtehtävissä ovat lähtökohta tehtävässä menestymiselle. Arvostamme kokemusta asiakassuhteiden aktiivisesta ja menestyksekkäästä hoitamisesta. Lisäksi on mahtava juttu, jos tunnet ja hallitset alan keskeiset laskentamenetelmät (esim. GHG Protocol). Tehtävä voi sijoittua mihin tahansa FCG:n Suomen toimipisteeseen. Ensisijainen toimipiste on Helsinki.

Työskentelemme erityisesti maankäytön kehittämisen hankkeiden parissa, joten ymmärrys maankäytön prosesseista (esim. kaavoitus, YVA) katsotaan eduksi. Vaihtoehtoisesti voit olla erikoistunut kuntien ilmastotavoitteiden toteutumiseen tai rakentamisen ilmastovaikutuksiin.

FCG toimii ketterien periaatteiden mukaan ja henkilöstöltämme odotamme itseohjautuvuutta, systemaattisuutta ja suurta asiakassuuntautuneisuutta. Koulutamme ja tuemme esihenkilöitä kehittymään omassa esihenkilötyössään informaalissa, asiantuntemusta arvostavassa ja tukea tarjoavassa organisaatiossamme. Proaktiiviselle osaajalle tarjoamme mielenkiintoisen työtehtävän, jossa johtamisen ja tekemisen pitää olla oikeaan tietoon perustuvaa ja yhteisesti ymmärrettyihin tavoitteisiin tähtäävää.

Miltä tämä kuulostaa? Olisiko sinun osaamisesi ja meidän tapamme toimia hyvä match?

Työn aloitusajankohta:
Sopimuksen mukaan

Viimeinen hakupäivä:

Työn sijaintipaikkakunnat:
Helsinki

Yhteystiedot:

Lisätietoja tehtävästä antaa tiimipäällikkö Tommi Kaartinen, puh. 040 515 0006, tommi.kaartinen@fcg.fi. Hae tehtävää mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 3.3.2024. Toimithan nopeasti, sillä aloitamme haastattelut mahdollisesti jo hakuaikana.