Hyvällä johtamisella organisaatiota viedään vuorovaikutteisesti eteenpäin kohti yhteisiä tavoitteita. Tavoitteiden saavuttamiseen tarvitaan koko työyhteisöä, verkostoja, läpinäkyvyyttä ja oikeaa tietoa. Johtamisen ja esimiestyön tulee nojata selkeään strategiaan.

Meillä FCG:llä on maan laajin kokemus kuntien johtamisen kehittämisestä sekä luottamushenkilö- ja muutosjohtamisesta. Tunnemme itsehallinnollisten kuntakonsernien haasteet ja olemme konsultoineet laajasti johtamisen ja omistajaohjauksen ydinkysymyksissä.

Nykyisessä kuntataloustilanteessa kyky analysoida talousdataa ja johtaa siitä toimenpiteitä on kunnille erityisen tärkeää. Vahvistimme kuntatalouden osaamistamme ostamalla kunta-alan ja julkihallinnon konsulttiyhtiö Perlaconin. Yrityksen palveluita on käyttänyt melkein jokainen Manner-Suomen kunta. Nyt tarjoamme ainoana Suomessa kokonaispalvelua kuntatalouden kysymyksissä.

Kykenemme analysoimaan kuntien taloustietoja ja johtamaan niistä käytännön toimenpiteet. Muita vastaavia toimijoita ei Suomen markkinoilla ole.

Työmme jälki näkyy kymmenien kuntien ja kuntayhtymien strategioissa, valtuustojen ja hallitusten työskentelykäytännöissä. Lukuisat muutosprosessit on saatettu tuellamme turvallisesti maaliin.

FCG Perlaconin analyysityökalut johtamisen tukena ja tulevan ennakoinnissa

Talous- ja toiminta-analyysimme tarjoavat monipuolisen kuvan kunnan taloudesta ja siihen vaikuttavista tekijöistä. Analyysi sisältää painelaskelman lisäksi laajan tietopaketin kunnan talouden taustalla vaikuttavista tekijöistä ja ilmiöistä. Tarkasteluumme kuuluvat väestön ja palvelurakenteen kustannus sekä  tulos-, rahoitus- ja taselaskelman osatekijät.

Johtoryhmän sparrauksella toiminnan sopeutus käyntiin

Kaytämme sparrauksen pohjana FCG Perlaconin talous- ja toiminta-analyysin tietoja. Käytössämme ovat kaikkien Suomen kuntien tiedot – ja valitun verrokkiryhmän – kun haluat verrata omaa kuntaasi vaikkapa naapuriin.

Haastamme johtoryhmän pohtimaan, mihin ja miten kunnan resurssit riittävät ja miten ne on tarkoituksenmukaisinta kohdentaa. Näin toiminta ja resurssit saadaan tarvittaessa ohjattua tehokkaasti uudelleen.

Johdon konsultointi -palvelut

Asiantuntijamme tarjoavat tukea ja verkostomaista yhteistyötä mm. seuraavilla osa-alueilla:

__________

Blogeja ja julkaisuja
Kuntaomisteiset kehitysyhtiöt - mihin matkalla ja kenen ohjauksessa? 

 

Johdon konsultointi - Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja kysy lisää

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojakäytäntömme.