Viisaasti ja ajoissa reagoiva kunta turvaa parhaiten oman terveen talouden ja elinvoiman.

Palvelumme koostuvat erityisesti kuntajohdolle suunnatuista konsultointipalveluista johtamisen, talouden, palvelurakenteiden ja elinvoiman kehittämiseksi. Talouden kokonaisvaltainen analysointi on ydinosaamistamme. Kuntatalouden sopeuttaminen, kuntaliitokset ja yhteistoiminta-alueiden erilaiset selvitystehtävät kuuluvat myös keskeisiin toimeksiantoihin.

FCG:n osaaminen täydentyi entisestään toukokuussa, kun yritys osti kokeneen kunta-alan ja julkihallinnon konsulttiyhtiö Perlaconin. Kaupan myötä talousanalyysit, niiden tulkinta ja toimenpiteiden implementointi muodostavat palveluissamme selkeän kokonaisuuden.

Korona ja sote - keskeiset tekijät kunnan taloudessa

Kuntien taloustilanne oli ongelmallinen jo ennen koronavirusta, ja viruksen aiheuttamien välittömien ja välillisten kulujen ja tulonmenetysten vuoksi tilanne on heikentynyt entisestään. Kuntalaisen näkökulmasta tiukentunut taloustilanne näkyy usein heikentyneinä palveluina ja veroasteen nostamisena. Kyky analysoida talousdataa ja johtaa siitä toimenpiteitä on kunnille nyt entistäkin tärkeämpää. 

Sote- ja maakuntauudistuksella on suuri vaikutus kunnan talouteen. Muutosaikataulu on nopea ja siksi uudistuksen vaikutukset on hyvä hahmottaa nyt. Käytössämme on kattavat ajantasaiset tiedot ja valmiit työkalut muutoksen kuvaamiseen. Painelaskelmamme ja talousanalyysimme kertovat, miltä kunnan talous näyttää tämän vuoden jälkeen.

​FCG Perlaconin analyysin keskeinen sisältö

  • sote- ja maakuntauudistuksen vaikutuksen kunnan talouteen – miten selvitään soten jälkeen?
  • kunnalle jäävän euromäärän elinvoiman kehittämiseen
  • kuntakohtaisen väestön kehityksen ja sen vaikutuksen palveluntarpeeseen
  • menneen kehityksen tarkastelun keskeisten tulo- ja menoerien näkökulmasta
  • lyhyen palvelurakenteen tarkastelu, jolla voidaan arvioida myös soten jälkeistä kehitystyksen
  • painelaskelman

Toimeksiannot ovat vaihdelleet koko Suomen kattavista tarkastelusta aina organisaation toimikohtaiseen analyysiin. Miltei jokainen Manner-Suomen kunta on käyttänyt palveluitamme.

Kuntatalous - Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja kysy lisää

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojakäytäntömme.
21630.jpg
Sami
Miettinen
Toimialajohtaja, Johdon konsultointi ja valmennus, Johdon ja palvelujen konsultointi
+358 44 430 9881
21860.jpg
Juha
Koskinen
Asiantuntija, Johdon ja palvelujen konsultointi
+358 50 407 4855