Kaupunkien konsernijohdon verkostot kokoavat tietoa konsernijohtamisen käytännöistä sekä kehittää tulevaisuuden omistajaohjausta.

Vuosien 2019-2020 Toimintakykyiset kuntakonsernit -verkosto on 16 suuren kaupungin, FCG:n ja Kuntaliiton yhteinen verkosto. Vuosille 2020-2021 konsernijohtamisen ja omistajaohjauksen vertaistoiminta laajentui myös keskisuuriin kaupunkeihin.

Verkostojen tavoitteena on koota ja välittää ajankohtaista tietoa kaupunkikonsernien toiminnasta sekä tukea konsernijohtamisen ja omistajaohjauksen kehittämistä. Verkostohankkeen tuloksia hyödynnetään kaupunkien omassa omistajaohjauksen kehittämisessä sekä samalla arvioidaan nykyisten Kuntaliiton omistajaohjauksen suositusten ja mallien tarkennustarpeita. 

Verkoston kehittämisteemoja ovat

  • omistajapolitiikan linjaukset sekä konsernijohtamisen ja omistajaohjauksen periaatteet 
  • konsernijohdon toimijoiden väliset roolit sekä omistajaohjauksen tehtävät
  • konsernirakenteen uudelleenmuotoilu ja tukipalvelujen järjestelyt ja synergiaedut
  • yhtiöiden tavoitteiden asettaminen sekä konsernijohdon ja yhtiöiden johdon vuorovaikutus
  • yhtiöiden hallitusjäsenten nimittämiskäytännöt ja osaaminen sekä jääviyskysymykset
  • kuntien yhteinen omistajaohjaus osakkuusyhteisöissä sekä kuntayhtymien omistajaohjaus.

Suurten kaupunkien verkostohankkeessa ovat mukana Helsingin, Espoon, Tampereen, Vantaan, Oulun, Turun, Jyväskylän, Lahden, Porin, Joensuun, Vaasan, Seinäjoen, Rovaniemen, Mikkelin, Salon ja Porvoon kaupungit.  KuntaYT5 (Suomen Kuntaliitto, KT Kuntatyönantajat, Keva, Avainta ry ja Kuntarahoitus) toimivat verkostokumppanina.

10.9.2020 käynnistyi FCG-talolla keskisuurille kaupungeille suunnattu konsernijohtamisen verkostohanke ja verkostoon on mahdollista liittyä mukaan vielä seuraavien viikkojen aikana.

Toimintakykyiset kuntakonsernit -verkostohanke - Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja kysy lisää

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojakäytäntömme.