Havainnekuva virtapiireistä
Uratarina

Henri Matero, ohjelmistosuunnittelija, rekrytointi- ja HR-ohjelmistot

Olen Henri Matero ja työskentelen ohjelmistosuunnittelijana Rekrytointi ja HR-ohjelmisto-osaamisessa. Tulin FCG:lle muutama sitten ja työskentelen kuntarekry.fi -sivuston kehittäjänä.

Jos totta puhutaan, niin päädyin FCG:lle hieman puolivahingossa. AMK-opintoni olivat vaiheessa, jossa aloin etsiä opintoihin liittyvän harjoittelun jälkeen ohjelmistoalan työpaikkaa. Selasin työpaikkailmoituksia kuntarekry.fi -sivustolla ja törmäsin ilmoitukseen, jossa etsittiin ohjelmistosuunnittelijaa koodaamaan juuri selaamaani sivustoa. Ilmoitus herätti kiinnostuksen ja päädyin laittamaan hakemuksen. Rekrytointiprosessi sisälsi pienen ennakkotehtävän sekä kaksi tapaamista tulevien työkavereiden kanssa. Tapaamisten myötä minut toivotettiin tervetulleeksi FCG:lle ja mielelläni myös liityin mukaan porukkaan! 

Ohjelmistosuunnittelijan tehtäviin kuuluu perinteisesti suunnitella ja kehittää ohjelmistoja. Omalta osaltani tämä tarkoittaa kuntarekry.fi -sivuston kehitystä ja ylläpitoa. Normaalina työpäivänäni, siltä osin kun sellaisia voi sanoa olevan, koodaan pääosin php-kielellä Processwire-sisällönhallintajärjestelmään. Sen lisäksi käytössäni on päivittäin myös vue.js, css sekä html. Oman työn jäljen näkee konkreettisesti, kun noin kerran kuussa sivustolle päivitetään kehittäjien tekemät uudet toiminnallisuudet. Työlläni on myös suuri yleisö, sillä FCG:n Kuntarekry-sivustolla on yli 30 miljoonaa käyntiä vuodessa!

Työlläni on suuri yleisö, sillä FCG:n Kuntarekry-sivustolla on yli 30 miljoonaa käyntiä vuodessa!


Itsenäinen rooli, oman osaamisen kehittäminen sekä työkaverit ovat tämän työn ”suola” 

Parasta FCG:llä työskentelyssä ovat työkaverit ja rento ilmapiiri. Mikromanageeraus ei kuulu tiiminvetäjien toimintamalleihin, vaan jokaisella on selkeät roolit ja vastuut, joiden sisällä toimia. Tekemisen voikin suunnitella, kuten itse parhaaksi näkee. Työtä saa tehdä omassa rauhassa, mutta kuitenkin apua on aina saatavilla, jos sitä tarvitsee. Yksin ei tarvitse jäädä tilanteissa, joissa ei itse pääse eteenpäin. Itselleni tällainen työskentelymalli sopii erittäin hyvin ja muuta elämää pystyy hyvin suunnittelemaan työskentelyn joustaessa tarpeiden mukaan. 

Osaamisen kehittäminen ja ylläpitäminen ovat tärkeä osa tekemistä ja siihen on meillä hyvät mahdollisuudet. Voin käyttää esimerkiksi videokoulutuspalvelua ja hankkia omaan tekemiseen liittyviä kirjoja tai muuta materiaalia.

Oma osaaminen lisääntyy myös käytännön tekemisen kautta. Voin oman työtilanteeni mukaan osallistua erilaisiin sisäisiin projekteihin ja tekemään erilaisia asioita kun normityössä. Viimeisin tällainen kokemus on osallistuminen tekoälyllisen chatbottimme kehitykseen. KRobotti palvelee kuntarekry.fi -sivuston käyttäjiä erilaisissa ongelmatilanteissa. Se oli mukavaa vaihtelua normiarkeen, ja keskusteluflown rakentaminen oli mielenkiintoista ja siinä vaiheessa omille taidoille sopivan haastavaa. 

Olen viihtynyt FCG:llä hyvin ja meillä jokaista työntekijää arvostetaan, työvuosista riippumatta. On siis helppoa myös uutena tekijänä solahtaa mukaan mukavaan ja asiantuntevaan porukkaamme!

Henri Matero
Henri Matero
Ohjelmistosuunnittelija
Lähetä viesti