Henkilöitä kerääntynyt pöydän äärelle
Uratarina

Kimmo Koski, avainasiakaspäällikkö, rekrytointi- ja HR-ohjelmistot

Olen Kimmo Koski ja työskentelen avainasiakaspäällikkönä FCG:n digitoimialalla, tarkemmin sanoen Rekrytointi- ja HR-ohjelmistojen parissa. Vastuullani ovat suurimmat avainasiakkuudet, niiden kehittäminen ja uusasiakashankinta. Aiemmat kaupalliset opintoni ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa tukevat työssä vaadittavia ominaisuuksia kuten verkostoitumista, analyyttisyyttä ja kokonaisuuksien hallintaa.

Asiakkuusvastaavasta avainasiakaspäälliköksi

Olen kokenut rikkaudeksi sen, että olen päässyt jo tähänastisella työurallani tekemään monenlaisia tehtäviä niin rahoitussektorilla kuin rekrytoinnin parissa. Ammattinimikkeitäni ovat olleet muun muassa korvausasiantuntija, luotonvalvonnan prosessiasiantuntija, yrityssuhdevastaava, rekrytointiharjoittelija ja HR-trainee/rekrytointikoordinaattori.

Ennen Kuntarekryn asiakkuusvastaavan tehtävääni työskentelin Vantaalla nuorten työllistämisprojektissa, jonka mallin pohjalta kuntiin istutettiin erilaisia työllisyyskokeiluja ja Ohjaamo-hankkeita. Sain Vantaalla arvokasta kokemusta kuntasektorilla työskentelystä.

Asiakkuusvastaavan toimessa vastasin kaikista Keski-Suomesta pohjoiseen olevista asiakkuuksista. Roolini on keskittynyt viimeisen kahden vuoden aikana suurimpiin avainasiakkuuksiin, niiden kehittämiseen ja uusasiakashankintaan. Näin ollen myös nimikkeeni on muuttunut avainasiakaspäälliköksi.

Vahvuutena työskentely asiakasrajapinnassa

Asiakasrajapinnassa työskentely on luontevaa ja koen vahvuudekseni eri ihmisten kanssa toimeen tulemisen. Palveluita, joita tarjoamme asiakkaillemme ovat mm. Kuntarekry -palvelu, videorekrytointi, Intro perehdytysohjelmisto ja työnhakijaintegraatiot. 

Kohta kuuden vuoden aikana olen päässyt tutustumaan mitä erilaisimpiin kuntiin Suomessa ja tunnen vetoa liikkuvaan työhön. Työmatkat määräytyvät asiakkaiden tarpeiden mukaan, ja toimin itse matkatoimiston oppaana ja matkanjärjestäjänä. Olen kavereiden kesken yleensä vahvoilla kysymyksissä, jotka koskevat Suomen kuntien sijaintia.

Joustavaa työn ja vapaa-ajan sovittamista

FCG työnantajana mahdollistaa oman osaamisen kehittämisen ja mahdollisuuden hankkia lisäkoulutusta omaan rooliin liittyen. Tärkeänä pidän myös sitä, että FCG:llä on mahdollisuus erityisen hyvin yhteensovittaa työ- ja vapaa-aika ja töitä pystyy tekemään etänä missä vain.

Työsuhde-edut ovat mainiot mukaan lukien vapaa-ajantoimikunnan toiminta, jossa itsekin olen ollut mukana jo 4 vuotta. Erilaisiin tapahtumiin voi osallistua työnantajan tarjotessa osallistumisen.

FCG mahdollistaa osaamisen kehittämisen ja mahdollisuuden hankkia lisäkoulutusta omaan rooliin liittyen. Pidän myös tärkeänä sitä, että FCG:llä on mahdollisuus yhteensovittaa työ- ja vapaa-aika ja töitä pystyy tekemään etänä missä vain.

Parasta työssä ovat asiakkaat ja työkaverit

Asiakkaat ympäri Suomen ovat ehdottomasti yksi parhaista puolista omassa työssäni. Tapaan viikoittain ja kuukausittain eri johtoryhmän jäseniä ja rekrytoinnin parissa työskenteleviä asiantuntijoita. Tarjoan parasta mahdollista palvelua heidän tarpeisiinsa.

Toiseksi nostaisin työkaverit ja työilmapiirin, jotka ovat huippuluokkaa. Voin vaihtaa ajatuksia työkavereiden kanssa ja tarvittaessa viedä suoraan asiakkaalta tulleen tuotekehitystoiveen eteenpäin oikeille henkilöille.

Vaihteleva työ

Työviikot vaihtelevat paljon. Maanantaina saatan olla Turussa, tiistaina Porissa ja keskiviikkona lumisilla tundran kentillä Rovaniemellä. Tällä hetkellä meneillään on monia tarjoushankkeita ja avainasiakasprosessimallin kehittämistä. Asiakkaan tarpeeseen oikean ratkaisun löytäminen on palkitsevaa.  Tapaamisten tiimoilta kalenteri yleensä täyttyy kovaa vauhtia etukäteen. Esimerkiksi nyt elo- ja syyskuu alkavat olla varattuja.

Monet asiakkaamme ovat jo Kuntarekry-palvelun käyttäjiä. 10 vuoden aikana palvelutarjontamme on kuitenkin laajentunut uusilla tuotteilla ja Kuntarekryn toiminnallisuuksilla, joita asiakkaille tarjoamme. Lisäksi aktiivisesti keskustelen asiakkaiden muista tarpeista tarjoten kokonaisvaltaisesti FCG:n palveluita.

Kyky uudistua on työelämässä välttämätöntä

Muutos on läsnä oleva käsite tämän hetken työelämässä. Me kaikki menestymme, jos pysymme liikkuvassa junassa mukana ja pidämme yllä kykyämme uudistua. Muutokset ovat välttämättömiä ja niiden läpivienti vaatii hyvää muutosjohtamista.

Muutosjohtaminen kannustaa innovatiivisuuteen ja tuottavuuteen sekä parantaa henkilöstön hyvinvointia muutostilanteissa. Mielestäni me, työntekijät, mahdollistamme muutoksen eli jokaista tarvitaan. Suosittelen lämpimästi liittymistä FCG:n iloiseen ja innovatiiviseen joukkoon!

Kimmo Koski
Kimmo Koski
Avainasiakaspäällikkö
Lähetä viesti