Hallitus ja maan terveydenhuolto pyrkivät pitämään fyysisten kontaktien määrän maltillisena, vaikka rajoituksia päästään osin jo purkamaan. Etäkonsultaatiopalvelu tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden terveydenhuollon palvelujen tuottamiseen potilasturvallisesti. Se suojaa myös tehokkaasti riskiryhmiä.

Etäkonsultaatio palvelu sopii niin organisaation sisäisiin että eri organisaatioiden välisiin konsultaatioihin. 

FCG Flowmedikin kehittämä eKonsultaatiopalvelu on heti käyttöön otettava, kokonaisvaltainen etähoitoratkaisu eli se sisältää chatin ja videon. Se on ammattiryhmä- ja toimialariippumaton (perusterveydenhoito, erikoissairaanhoito, sosiaalipalvelut sekä myös non-sote palvelut).

Ratkaisu käyttää vahvaa tunnistautumista, jolloin voidaan antaa mm. yksityiskohtaisia hoito-ohjeita ja kirjoittaa reseptejä ja sairaspoissaolotodistuksia.

Konsultaatiomalleja on useita

  • potilas–ammattilainen
  • potilas-omainen-ammattilainen
  • hoitaja–perusterveydenhuollon lääkäri
  • perusterveydenhuollon lääkäri–erikoissairaanhoito
  • perusterveydenhuollon lääkäri–sosiaalityö
  • erikoissairaanhoidon sisäiset konsultaatiot


Keskustelurakenne on monikanavainen. Erikoisala- tai toimialakohtaiset käyttäjäryhmät ovat mahdollisia, ja tarvittaessa yhteen keskusteluun voidaan ottaa mukaan useampi ammattilainen ja asianomainen. Liitetiedostoja on mahdollista liittää konsultaatioon ja lääkäri/hoitaja voi myös jakaa omaa työpöytäänsä.

Konsultaatioon kutsuttavat henkilöt pääsevät mukaan videopuheluun sähköposti- tai tekstiviestilinkillä. Palveluun voidaan liittää myös kalenteripalvelu, jolloin mm. tarkastuskäynnit voidaan ajastaa ja potilas kutsua tekstiviestillä. 

eKonsultaatio palvelu toimii samalla myös resursointityökaluna, sillä siihen liittyy konsultaatioiden reaaliaikainen raportointi eli se kertoo niin tarpeesta kuin tarjonnasta. Käytöllä saavutetaan resurssien tehokkaampi koordinointi eikä aikaa kulu esimerkiksi osaajan etsimiseen.

Kaikki toiminnollisuudet saadaan käyttöön ilman erillisiä asennuksia tai mobiiliappeja. Videopuhelut toimivat yleisimmillä käyttöjärjestelmillä (Windows, Android ja iOS) ja nettiselaimilla (Chrome, Firefox ja Safari). Ulkoasu on räätälöitävissä käyttäjän toiveiden mukaan.

eKonsultaatio palvelun käyttöönotto voidaan saada käyttöön jopa 24 tunnin sisällä tilauksesta. Palvelun hinta perustuu ominaisuuksien määrään sekä organisaation kokoon ja toiminnan laajuuteen. 


Lisätietoja:
Marjatta Korhonen
marjatta.korhonen@fcg.fi