FCG ja tietomallien visualisointiratkaisuihin erikoistunut Vektorio Oy aloittavat kehitysyhteistyön. FCG luopuu samalla oman Mapgets.com palvelun kehittämisestä ja ylläpidosta 31.12.2021 mennessä. Nykyiset Mapgets-käyttäjät voivat jatkaa Vektor.io palvelun asiakkaina ja hankesivut voidaan saumattomasti siirtää uuteen palvelualustaan. FCG ja Vektorio tarjoavat tuen ja palvelut hankkeiden siirtoon sekä uuden palvelun käyttöönottoon kaikille Mapgets-palvelun käyttäjille.

Yhteistyön tavoitteena on kehittää asiakkaiden tarpeita entistä paremmin palveleva rakentamisen ja rakennetun ympäristön digitaalinen viestintäratkaisu.

FCG panostaa jatkossa Vektor.io -kaupunkimallipalveluiden kehittämiseen. Yhteistyön tavoitteena on kehittää asiakkaiden tarpeita entistä paremmin palveleva rakentamisen ja rakennetun ympäristön digitaalinen viestintäratkaisu. FCG:n rakennetun ympäristön suunnitteluosaaminen yhdistettynä Vektorion ylivertaisiin tietomallien käsittelyn ja visualisoinnin työkaluihin tuottaa lopputuloksena modernin ja kattavan, visuaalisen kaupunkimallialustan, joka palvelee hankeviestintää aina kaavoituksesta rakennussuunnitteluun, rakentamiseen ja rakennuksen ylläpitoon. 

- Yhteistyösopimuksen myötä saamme asiantuntevan kumppanin kaupunkimallipalveluiden kehittämiseen. Vektorion teknologia sopii erinomaisesti FCG:n laajan asiakaskunnan palvelemiseen ja yhteistyössä voimme hyödyntää molempien vahvuuksia. Vektorio on vahva vaativien GIS & BIM visualisointiratkaisujen teknologiatarjoajana ja FCG:llä on erinomainen ymmärrys kaupunkimallipalveluiden asiakastarpeista ja vankkaa osaamista tietomallinnuksesta, sanoo Vektorion toimitusjohtaja Juha Vesanen.

- FCG on pitkään seurannut kaupunkimallipalveluiden markkinoita, kilpailutilannetta ja tarkastellut omien tuotteiden kehitysstrategiaa. Katsoimme, että on strategisesti mielekkäämpää panostaa yhteen kotimaiseen huipputuotteeseen, kommentoi FCG:n innovaatiojohtaja Jarkko Räsänen