Mari & Viisi tähteä
FCG esittää: Viisi tähteä talk show:n tunnus

Viisi Tähteä Talk Show

Elämme muutoksen aikakautta.

Energiamurros, moderni johtaminen, kaupungistuminen ja tulevaisuuden asuminen sekä kiertotalouden tehokas toteutuminen ovat kaikki haasteita, jotka pitää saada ratkaistua, jotta pysymme hyvinvointiyhteiskunnan kärkimaana. FCG:n toimitusjohtaja Mari Puoskari selvitti Suomen kovimpien asiantuntijoiden kanssa ratkaisuja näihin haasteisiin.

Jaksot

Kaupungistuminen ja tulevaisuuden asuminen
Viisi Tähteä Kaupungistuminen

Torpasta tornitaloon – miltä suomalaisten asumistrendit tulevaisuudessa näyttävät?

Kaupungistuminen Suomessa jatkuu, mutta asutaanko tulevaisuudessa tornitaloissa vai kehyskunnissa? Asumisen trendeistä Marin kanssa keskustelee Pohjois-Euroopan johtavan asuntorakennuttajan Bonavan pääkaupunkiseudun yksikönjohtaja Matti Kuronen.

Moderni johtajuus Suomessa
Viisi Tähteä Moderni Johtajuus

Muutoksen kellotaajuus testaa johtajuutta

Tulevaisuuden työ hakee muotoaan ja vaatii johtajilta täysin uusia taitoja, osaamista ja sopeutumiskykyä. Modernin johtajuuden ja ketterän organisaation menestystekijöistä Marin kanssa keskustelee Marjo Miettinen, joka on sekä Ensto Oy:n että Teknologiateollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Kiertotalouden mahdollisuudet vasta paljastumassa
Viisi Tähteä Kiertotalous

Kiertotalouden irtopisteet on nyt kerätty ja puheet puhuttu – mitä seuraavaksi?

Kiertotalous ei ole pelkästään kestävän kehityksen kannalta tärkeää, se on myös kansantalouden kannalta elintärkeää. Aiheesta Marin kanssa keskustelee Lassila & Tikanojan yhteiskuntasuhdejohtaja sekä Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry:n hallituksen puheenjohtaja Jorma Mikkonen

Suomalainen osaaminen vientituotteena
Viisi Tähteä Suomalainen Osaaminen

Suomalainen osaaminen vientituotteena – entä kuinka käy osaamisen Suomessa? 

Suomalainen osaaminen on kovassa huudossa maailmalla. Esimerkiksi luonnonvarojen kestävässä käytössä, ilmastonmuutokseen varautumisessa tai uusien energiamuotojen hyödyntämisessä suomalaista osaamista arvostetaan. Marin kanssa aiheesta keskustelee Design Forum Finlandin hallituksen jäsen, yksi digimuotoiluyhtiö Ideanin perustajista Mikko-Pekka Hanski.

Kestävä kehitys ja huomisen energiamuodot
Viisi Tähteä Kestävä kehitys

Kestävä kehitys ja huomisen energiamuodot – toteutuvatko hiilineutraalit tavoitteet?

Energiantuotanto on vahvassa murroksessa. Teknologiat kehittyvät, tuotanto hajautuu ja uusiutuvan energiantuotannon merkitys korostuu entisestään. Huomisen energiaratkaisuista ja energiateollisuuden kestävästä kehityksestä Marin kanssa keskustelee sähköverkkoyhtiö Carunan johtoryhmän jäsen, sähköverkkojohtaja Kosti Rautiainen.

Elämäntöitä-dokumentit

Miten Suomesta rakennettiin sadassa vuodessa pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan pioneeri, jonka kansa on tutkitusti maailman onnellisin? Suomalainen vuorikiipeilijä ja seikkailija Lotta Hintsa lähti kanssamme selvittämään tätä hyvän elämän tekijöiden kaavaa.

Katso jaksot

Ajankohtaisia sisältöjämme
FCG Tuulivoima
Artikkeli
Tuulivoima on päästötön ja kustannustehokas energiamuoto

Tuulivoima on yksi puhtaimmista sähköntuotantotavoista. Se on Euroopassa nopeimmin kasvava ja tällä hetkellä toiseksi suurin energiantuotantomuoto. Suomessa tuulivoima on nopeimmin kasvava energiantuotannon muoto ja nykyisellä kustannustasolla edullisin energiantuotantotapa. Uusiutuvana, päästöttömänä energiantuotantomuotona tuulivoimalla on merkittävä rooli ilmastotavoitteiden saavuttamisessa.

FCG Energiaomavaraiset alueet
Näkemyksiä
Joko teillä on lämpöväylä?

Insinöörien uusi, taatusti kuuma puheenaihe on lähdelämpö – mistä oikein on kysymys?
Lähdelämmön ideana on hyödyntää paikallisia lämmönlähteitä – ja samalla minimoida ostoenergian tarve. Kun siirrytään vahvasti paikalliseen energiantuotantoon, vähennetään samalla myös tuontienergian tarvetta. Tämä vaikuttaa fiksulta siirrolta, koska tätä nykyä Suomeen tuodun energian hintalappu on vuositasolla kuuden miljardin euron luokkaa.