Torppa vai tornitalo? Asumisen trendit muuttuvat hitaasti

Miten Suomessa asutaan vuonna 2050 ja mitä myyttejä asuntorakentamiseen liittyy? Kaupungistumisesta ja tulevaisuuden asumisesta Marin kanssa keskustelee pohjoismaiden johtavan asuntorakennuttajan Bonavan Helsingin yksikönjohtaja Matti Kuronen.

Viisi tähteä vieraskynäblogi Matti Kuronen

Punainen tupa ja perunamaa vai vuokralla kaupunkiasunnossa – asenne-erot muuttavat asumisen trendejä

Bonavan pääkaupunkiseudun yksikönjohtaja Matti Kuronen tietää, että suomalaisten asumistottumukset muuttuvat hitaasti. Vieraskynäblogissa hän paljastaa, miksi näin on. Hän avaa myös näkemystään Suomen asuntokannan tulevaisuudesta. Onko tornitalo suomalaisten tulevaisuuden asunto vai vetääkö veri takaisin lapsuuden kotimaisemiin?

Lue blogi

Blogi Kaupungistuminen Jani Päivänen

Kaupungistuminen – uhka vai mahdollisuus?

FCG:n Jani Päivänen on kaupunkisuunnittelun ja keskustakehittämisen monipuolinen asiantuntija, joka uskoo tulevaisuuden kaupunkiympäristön kehittyvän asukkaidensa elintilanteiden mukaan. Lue blogista, mitä se tarkoittaa.

Lue blogi

Ajankohtaisia sisältöjämme
Nainen skeittilaudalla Helsingissa
Näkemyksiä
Kaupunkikehityksen lähtökohtana kohtaamiset ja kokemukset

Kaupungit ovat uudenlaisten vaatimusten edessä. Megatrendien myötä asukkaiden käyttäytyminen muuttuu, asiointi siirtyy yhä enenevissä määrin verkkoon, ja keskustojen kivijalkakaupat ovat vaikeuksissa. Kaupungeista ja elinympäristöistä haetaankin nyt elämyksiä, kohtaamisia ja kokemuksia. Siten myös kaupunkien kehittämisen vaatimuksena on aito kiinnostus ihmisten elämää ja asuinympäristöjen kehittämistä kohtaan.

Muonion kunnanjohtaja Laura Enbuska-Mäki
Elämäntöitä
Luonto ja kiireetön elämä ovat pienten kuntien valttikortteja

Vaihtoehtoinen elämäntapa, puhdas luonto, kiireettömämpi arki tai yhteisöllisyys ovat houkuttimia, joiden vuoksi kaupungeista muutetaan pienille paikkakunnille. Lähdimme 2300 asukkaan Muonioon selvittämään, miten pienikin kunta voi säilyä houkuttelevana ja elinvoimaisena.

Asiakastarinat
: Tapiolan urheilupuiston viite- ja lähiympäristösuunnitelma, Espoon kaupunki / Arkkitehtitoimisto HKP
Jalkapallostadionin kaava-alueen hiilineutaaliussuunnitelma Espoon ilmastotavoitteiden edistäjänä

Vähähiilisyyttä koskeviin rakennusmääräyksiin siirrytään 2020-luvun puoliväliin mennessä, ja meneillään olevassa maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistuksessa vähähiilisyys on mukana uutena asiakokonaisuutena. Myös Espoon kaupungin strategiassa yksi tärkeimpiä tavoitteita on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Tapiolan jalkapallostadionin kaava-alueen hiilineutraaliussuunnitelma edistää osaltaan tavoitteen saavuttamista.

FCG esittää: Viisi tähteä talk show
Viisi tähteä talk show

Energiamurros, moderni johtaminen, tulevaisuuden asuminen sekä kiertotalouden  toteutuminen ovat haasteita, jotka pitää ratkaista, jotta pysymme hyvinvointiyhteiskunnan kärkimaana. Mari Puoskari selvitti Suomen kovimpien asiantuntijoiden kanssa ratkaisuja. 

Katso jaksot
Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojakäytäntömme.