Kestävä kehitys ja huomisen energiamuodot – uusiutuvatko asenteet vai onko se utopiaa?

Miltä tulevaisuuden energiantuotanto näyttää? Teknologiat kehittyvät ja uusiutuvien energiamuotojen osuus kasvaa jatkuvasti, mutta päästäänkö niillä asetettuihin tavoitteisiin? Sähköverkkoyhtiö Carunan johtoryhmän jäsen, sähköverkkojohtaja Kosti Rautiainen uskoo, että tavoitteisiin päästään, kunhan niihin sitoudutaan yhteisesti.

Viisi tähteä vieraskynäblogi Kosti Rautiainen

Lainsäädäntö uusiutuvien energiamuotojen jarruna 

Energiantuotannon nopeat muutokset ovat vauhdittaneet kestävään kehitykseen ja hiilineutraaleihin tavoitteisiin liittyvää asennemuutosta. Nyt tavoitteet ovat osa kaikkien yritysten ja organisaatioiden strategiaa. Osa yrityksistä on ottanut jo askeleen pidemmälle, ja muuttaneet hiilineutraalit tavoitteet jopa hiilinegatiivisiksi tavoitteiksi. Carunan Kosti Rautiaisen mukaan tämä kertoo muutoksen laajuudesta ja voimasta. 

Lue blogi

Blogi Energiaratkaisut Teemu Lauronen

Hiilineutraali Suomi 2035? 
Viisi keinoa, joilla edistää uusiutuvan energian osuutta sähköntuotannosta

FCG:n kestävän kehityksen ja uusiutuvien energiamuotojen asiantuntijan Teemu Laurosen mukaan konkreettisin uusiutuvia energiamuotoja edistävä teko on tuulivoiman kehittäminen teolliseen mittakaavaan. Lue Teemun blogista mitkä muut neljä tekoa vauhdittavat matkaamme kohti hiilineutraalia Suomea ja kestävämpää energiantuotantoa.

Lue blogi

Ajankohtaisia sisältöjämme
Hiilimeutraali Suomi - haaveilua vai uusiutuvan energian mahdollisuus?
Elämäntöitä
Hiilineutraali Suomi – todellinen tavoite vai kunnianhimoista haaveilua?

Uusiutuvien energiamuotojen ja energiatehokkuuden lisääminen ovat tärkeä osa Hiilineutraali Suomi 2035 -tavoitteen toteutumisessa, ja se vaatii tuulivoiman voimakasta lisärakentamista. Hiilineutraalius on jo monella alaIla tärkeä erottautumis- ja kilpailutekijä. Mutta tuntevatko yritykset hiilijalanjälkensä? 

FCG Energiaomavaraiset alueet
Näkemyksiä
Joko teillä on lämpöväylä?

Lähdelämmön ideana on hyödyntää paikallisia lämmönlähteitä – ja samalla minimoida ostoenergian tarve. Kun siirrytään vahvasti paikalliseen energiantuotantoon, vähennetään samalla myös tuontienergian tarvetta. Tämä vaikuttaa fiksulta siirrolta, koska tätä nykyä Suomeen tuodun energian hintalappu on vuositasolla kuuden miljardin euron luokkaa.   

FCG Tuulivoima
Tuulivoima on vahvasti kasvava, päästötön ja edullisin sähköntuotantomuoto

Vuonna 2019 jo yhdeksän prosenttia Suomen sähköntuotannosta oli tuulivoimaa. Uusiutuva ja kustannuksiltaan edullinen tuulivoima on päästötöntä, mikä on merkittävä tekijä ilmastonmuutoksen hillitsemisessä sekä hyvinvoinnin kehittämisessä. Tuulivoima on hajautettua sähköntuotantoa, minkä ansiosta hankeinvestointien positiiviset talousvaikutukset jakautuvat hyödyttämään monia kuntia sekä kaupunkeja koko Suomen mittakaavassa.

Asiakastarinat
tuulimyllyt vedessä
Tuulivoiman avulla kohti ilmastotavoitteita

Suunnittelimme nostokentät ja tieyhteydet neljään tuulipuistoon, joiden infrarakentamisesta vastaa Eltel Networks Oy. Jokaisella nyt pystytettävällä tuulipuistolla on merkityksensä ympäristön hyvinvoinnin ja ilmastonmuutoksen ehkäisyn kannalta tilanteessa, jossa Suomi pyrkii kohti ilmastotavoitteitaan. 

FCG esittää: Viisi tähteä talk show
Viisi tähteä talk show

Energiamurros, moderni johtaminen, tulevaisuuden asuminen sekä kiertotalouden  toteutuminen ovat haasteita, jotka pitää ratkaista, jotta pysymme hyvinvointiyhteiskunnan kärkimaana. Mari Puoskari selvitti Suomen kovimpien asiantuntijoiden kanssa ratkaisuja. 

Katso jaksot
Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojakäytäntömme.