Kiertotalouden irtopisteet on nyt kerätty ja puheet puhuttu – Mitä seuraavaksi?

Kiertotaloudesta puhutaan nyt paljon ja sen vaikutuksesta vielä enemmän. Mutta onko Suomi kiertotalouden malliesimerkki? Ja jos on niin missä se näkyy?  Lassila & Tikanojan yhteiskuntasuhdejohtaja sekä Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry:n puheenjohtaja Jorma Mikkonen tietää, että kiertotalous on kierrätystä suurempi asia. 

Viisi tähteä vieraskynäblogi Jorma Mikkonen

Kiina sulki rajansa jätteiltämme – viherpesun aika on kierrätyksessä ohi

Kiertotaloutta suurempaa muutosta on Lassila & Tikanojan Jorma Mikkosen mukaan vaikea lähitulevaisuudesta nimetä. Kiina sulki Euroopan roskilta rajat, joten olemme joutuneet nopeasti opettelemaan materiaalien kierrätyksen itse.

Lue blogista, miten olemme onnistuneet

Blogi Kiertotalous Jutta Laine-Ylijoki

Kiertotalouden tavoitteet ovat olleet hämärän peitossa 

FCG:n johtavan asiantuntijan Jutta Laine-Ylijoen mukaan kiertotalouteen siirtyminen ei ole enää vaihtoehto vaan välttämättömyys luonnonvarojen rajallisuuden ja niiden nykyisen ylikulutuksen vuoksi.

Lue blogista, mitä se tarkoittaa käytännössä
 

Ajankohtaisia sisältöjämme
Kasvi kannossa
Opas
Ekologisen maisemasuunnittelun opas

Ympäristöministeriön rahoittamassa kiertotaloushankkeessa innovoitiin uusia käyttökohteita puuteollisuuden ylijäämämateriaaleille alue- ja maisemasuunnittelun elementteinä ja rakenteina. Hankkeen lopputuotoksena syntyi opas kiertotalouden ja puun mahdollisuuksista aluesuunnittelun eri vaiheissa ja mittakaavoissa. 

Asiakastarinat
: Tapiolan urheilupuiston viite- ja lähiympäristösuunnitelma, Espoon kaupunki / Arkkitehtitoimisto HKP
Jalkapallostadionin kaava-alueen hiilineutraaliussuunnitelma Espoon ilmastotavoitteiden edistäjänä

Vähähiilisyyttä koskeviin rakennusmääräyksiin siirrytään 2020-luvun puoliväliin mennessä, ja meneillään olevassa maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistuksessa vähähiilisyys on mukana uutena asiakokonaisuutena. Myös Espoon kaupungin strategiassa yksi tärkeimpiä tavoitteita on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Tapiolan jalkapallostadionin kaava-alueen hiilineutraaliussuunnitelma edistää osaltaan tavoitteen saavuttamista.

FCG esittää: Viisi tähteä talk show
Viisi tähteä talk show

Energiamurros, moderni johtaminen, tulevaisuuden asuminen sekä kiertotalouden  toteutuminen ovat haasteita, jotka pitää ratkaista, jotta pysymme hyvinvointiyhteiskunnan kärkimaana. Mari Puoskari selvitti Suomen kovimpien asiantuntijoiden kanssa ratkaisuja. 

Katso jaksot
Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojakäytäntömme.