Suomalainen osaaminen vientituotteena – entä kuinka käy osaamisen Suomessa?

Pröystäilemmekö suomalaisesta osaamisesta turhaan vai arvostetaanko sitä oikeasti maailmalla? Marin kanssa suomalaisesta osaamisesta ja Suomen houkuttelevuudesta keskustelee Mikko-Pekka Hanski, jonka mukaan meidän pitäisi unohtaa suomalainen nöyryys ja olla ylpeitä erityispiirteistämme. Ylimieliseksi ei tarvitse heittäytyä, mutta rohkeutta oman tekemisen takana seisomiseen täytyy löytyä.

Vieraskynäblogi Viisi Tähteä Mikko-Pekka Hanski

Suomalaisen osaamisen vahvuus on arjen kekseliäisyydessä

Mikko-Pekka Hanski tietää, että suomalaisissa arjen innovaatioissa on äärettömän paljon asioita, joista meidän pitäisi olla ylpeitä. Tässä tehtävässä yrityksillä ja organisaatioilla - samoin kuin mielikuvituksella - on keskeinen rooli.

Lue blogista, mitä Mikko-Pekka tarkoittaa.

Blogi Suomalainen osaaminen Sami Kangasharju

Suomalainen osaaminen parantaa hyvän elämän edellytyksiä meillä ja maailmalla

Monet asiat, jotka ovat Suomessa lähes itsestäänselviä, ovat monessa muussa maassa ylellisyyksiä. FCG:n Kestävä kehitys -osaamisryhmän johtajan Sami Kangasharjun mukaan suomalaisella osaamisella näitä elämänlaatuun vaikuttavia ratkaisuja viedään maailmalle tehokkaasti.

Lue Samin blogista, mitä se tarkoittaa. 

Ajankohtaisia sisältöjämme
Kehityskonsultointi parantaa tasa-arvoisia elinolosuhteita
Elämäntöitä
Kehityskonsultointi torjuu ilmastonmuutosta hanke kerrallaan

Asiat, jotka ovat Suomessa monelle itsestäänselviä, ovat monessa muussa maassa ylellisyyksiä, joista moni voi vain haaveilla. Sen vuoksi suomalaisten apu kehitystyössä on tärkeää, osaamisemme auttaa muuttamaan haaveet todeksi.

gaza656x336
Tiedote
Vedenpuhdistamohankkeen tavoitteena varmistaa gazalaisten juomaveden riittävyys

Juoma- ja kasteluveden riittävyys on yksi suurimmista palestiinalaisiin kohdistuvista haasteista erityisesti maaseudulla. Pelkästään viime vuonna vesipula oli palestiinalaisalueiden väestönkasvun ja ilmastonmuutoksen yhteisvaikutuksesta arviolta jo 271 miljoona kuutiota. Viisivuotisen hankkeen aikana Gazaan perustetaan jätevedenpuhdistamo tuottamaan alueen jätevesistä kasteluvettä maataloudelle. Samalla juomaveden riittävyys tulevaisuudessa parantuu, kun juomavettä ei käytetä nykyiseen tapaan maataloudessa. 

Asiakastarinat
FCG Asiakastarina Ukrainan peruskoulun uudistaminen
Ukrainan peruskoulu uudistuu suomalaisen asiantuntijuuden avulla

Tarpeesta uudistaa Ukrainan vanhanaikainen ja tasoltaan vaihteleva perusopetus 2020-luvulle syntyi Ukrainan opetus- ja tiedeministeriön koordinoima nelivuotinen, EU:n ja Suomen ulkoministeriön tukema hanke Learning Together. Suomen laajasti arvostettu osaaminen koulutuksen saralla kirvoitti Ukrainan hallitukselta toiveen yhteistyöstä ja Finnish Consulting Group sai vetovastuun hankkeesta vuonna 2018. Hankkeen aikana pyritään saavuttamaan 100 000 peruskoulun opettajaa, ottamaan käyttöön uusi opetussuunnitelma, levittämään tietoisuutta uudistuksista ja lisäämään opettajan työn arvostusta. Massiivinen hanke vaatii asiantuntijuutta monipuolisesti erityisesti koulutuksen, viestinnän ja kulttuurin saralla.

FCG esittää: Viisi tähteä talk show
Viisi tähteä talk show

Energiamurros, moderni johtaminen, tulevaisuuden asuminen sekä kiertotalouden  toteutuminen ovat haasteita, jotka pitää ratkaista, jotta pysymme hyvinvointiyhteiskunnan kärkimaana. Mari Puoskari selvitti Suomen kovimpien asiantuntijoiden kanssa ratkaisuja. 

Katso jaksot
Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojakäytäntömme.