Tietomallistrategia ja johdon tuki

Tietomallistrategia ja johdon tuki.

Abstrakti kuva, joka kuvastaa maapalloa ja maailman suurimpia kaupunkeja

Tietomallinnus on monessa organisaatiossa vielä alihyödynnetty mahdollisuus. Autamme tuomaan organisaationne tietomallintamisen pariin ja tarjoamme asiantuntemusta niin organisaation tasoisen tietomallistrategian luomiseen kuin yksittäisen hankkeen tietomallisuunnitelman laatimiseen.  
 

Tietomalleilla saavutetaan monipuolisia hyötyjä rakennushankkeen alusta elinkaaren loppuun asti 

Tietomalleja voidaan käyttää suunnittelun lisäksi esimerkiksi rakennuksen käytönaikaisessa ylläpidossa ja elinkaarenaikaisten muutosten tallennusalustana. Tietomalleja voidaan myös hyödyntää visualisointien tai esimerkiksi virtuaaliympäristöjen taustamateriaalina, jolloin monimutkaisiakin rakenteita voidaan esittää ymmärrettävällä tavalla, katsojan taustatiedoista tai kokemuksesta riippumatta. 

Jotta tietomallit palvelevat mahdollisimman monipuolisesti koko elinkaaren ajan, on niiden määrittely, tuottaminen ja käyttö syytä tehdä huolella. 

Autamme hyödyntämään tietomallipohjaista tietoa juuri teidän organisaationne tarpeisiin sopivalla tavalla hankkeen elinkaaren joka vaiheessa. Autamme määrittelemään tavoitteita palvelevan tietomallistrategian ja koulutamme tietomallinnuksen prosesseihin. Olemme johdon tukena tietomallinnuksen kysymyksissä ja tuotamme lähtötieto- ja tietomalliaineistoa hyödyntäen sidosryhmäviestintää tukevia visualisointeja. 

Oikeat työtavat tuovat säästöjä ja parantavat laatua 

Voimme arvioida organisaationne nykyiset prosessit ja ohjeistukset ja kehittää niitä yhteistyön kautta siten, että tietomallien käyttöönotto tai nykyistä syvällisempi hyödyntäminen onnistuu. Tietomallinnuksella voidaan tuottaa monenlaisia taloudellisia ja hankkeen sujuvuudelle olennaisia hyötyjä, kun esimerkiksi työmaalle päätyvien suunnitteluvirheiden määrä voidaan minimoida.  

Tietomallit tukevat hankkeen tavoitteita, mutta myös rakennuksen elinkaaren myöhempiä vaiheita. 

Oli tavoitteenanne sitten laajamittainen siirtyminen tietomallipohjaiseen suunnitteluun tai tietomallinnuksen kokeilu yhden hankkeen osalta, olemme tukenanne joka askeleella. Autamme määrittelemään tarjouspyyntöihin tietomallivaatimukset, jotta mallit tukevat parhaiten paitsi hankkeen tavoitteita, myös rakennuksen elinkaaren myöhempiä vaiheita. Lisäksi koulutamme tietomalliosaamista ja kasvatamme organisaation ymmärrystä tietomallintamisen hyödyistä yhdessä sovituilla koulutuspaketeilla.  

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä tarpeisiinne sopiva kokonaisuus.