Rakennusten suunnittelu

Ymmärtämällä paikalliset erityispiirteet sekä prosessit luomme myös loppukäyttäjille parempaa elinympäristöä.

Luottamus ja pitkäjänteinen yhteistyö takaavat meille erinomaisen kyvyn rakentaa kestävämpää yhteiskuntaa asiakkaidemme kanssa. Ymmärtämällä paikalliset erityispiirteet sekä prosessit luomme myös loppukäyttäjille parempaa elinympäristöä.

Rakennamme kestävää yhteistyötä

Olemme rakentamisen suunnittelun pitkäjänteinen kumppani yksityiselle ja julkiselle sektorille. Kanssamme on suunniteltu ja viety eteenpäin sekä asuinkiinteistöjen pihamuutoksia  että yliopistokampusten kehityshankkeita. Rakentamisen ensiaskeleisiin tarjoamme moniammatillista tukea arkkitehtipalveluista suunnittelutyöhön asti, olipa kyse sitten rakenne-, LVIA- tai sähkö- ja valaistussuunnittelusta. Kun kaipaat tilannekuvaa kiinteistösi tilasta, auttavat asiantuntijoidemme tuottamat tutkimukset ja kartoitukset tekemään hyviä päätöksiä.

Hyvin suunnitellut ja oikein rakennetut, toimivat ja turvalliset sisätilat tukevat hyvinvointia, palvelevat tarkoitustaan ja mahdollistavat tilojen monipuolisen käytön vuosikymmeniksi eteenpäin.

“FCG:n tiimin ammattitaito ja osaaminen on tuonut merkittävää lisäarvoa haastavaan hankkeeseen ja mahdollistanut parhaan mahdollisen lopputuloksen. Loistava asenne ja asioiden loppuun asti hoitaminen sekä vastuunkanto omasta ja toisinaan myös muista suunnittelualoista on poikkeuksellista.” – Satu Vasaramäki, Pohjola Rakennus Oy

Lue lisää tarjoamistamme palveluista

Rakennuksen julkisivu

Mitä aiemmin arkkitehtipalvelut ja -suunnittelu otetaan osaksi rakennushanketta, sitä suuremman ja näkyvämmän hyödyn palvelusta saa. Osaavat arkkitehtimme auttavat suunnittelemaan toiveitanne vastaavia rakennuksia ja maisemia.

Laadukkaalla LVIA- ja sähkösuunnittelulla luomme ihanteelliset olosuhteet ja toimivan kiinteistön. Luota hankkeesi asiantuntijoidemme kokeneisiin käsiin.

Ammattitaidolla tehty rakennesuunnittelu tuo kustannustehokkuutta rakentamiseen ja huomioi myös ekologisesti ja sosiaalisesti kestävän rakentamisen. Samalla syntyy säästöjä koko rakennuksen elinkaaren ajalta.

Valvonta ja laadunvarmistus luovat edellytykset rakennushankkeen onnistumiselle. Asiantunteva valvonta vie hankkeen maaliin ja varmistaa, että lopputuloksena on terveellinen ja turvallinen rakennus vuosikymmeniksi eteenpäin.

Kiinteistön kunnon arviointi

Kiinteistöihin liittyvä päätöksenteko edellyttää kiinteistökannan kokonaiskuvan ymmärrystä. Monipuolisilla tutkimuspalveluillamme selvitämme kiinteistöomaisuuden todellisen kunnon sekä korjaustarpeiden kustannukset.

Ilmastonmuutoksen torjunnassa energiaomavaraisuus on noussut monia kiinnostavaksi teemaksi. Vaikka aihe koskettaa myös kotitalouksia, ovat suurimmat vaikutukset saavutettavissa kunnissa ja kaupungeissa.  

Omavaraisuutta lisäävä energiantuotanto tarkoittaa käytännössä siirtymistä viisaampaan, lähdelämpöä hyödyntävään energiajärjestelmään. Tässä työssä FCG:n lähdelämmön asiantuntijat ovat kullanarvoinen apu. 

Rakennustyömaa ilmasta kuvattuna.

Tosiasia on, että ilmasto on lämmennyt ja sillä on vaikutuksia jo nyt, muistuttavat FCG:n johtavat asiantuntijat Asko Miettinen ja Mika Autiopelto näkemystekstissään. Tämä tarkoittaa sitä, että ilmastonmuutoksen vaikutukset pitää ottaa huomioon rakentamisessa jo nyt.

Teollisuusrakentaminen

EU uudisti rakennusten energiatehokkuusdirektiiviä, jotta päästöt ja energiankulutus rakennusalalla vähenisivät merkittävästi vuoteen 2030 mennessä.

Pian direktiivin hyväksymisen jälkeen alkoi uutisointi ja keskustelu pakkoremonteista. Mutta millaisia vaikutuksia direktiivillä todella voi olla julkiselle sektorille? Lue johtavan asiantuntijamme Paavo Keron näkemysteksti ja ota selvää!

Ilmastonmuutoksen edetessä äärimmäisten säätilojen ja äkillisten tuhojen riski kasvaa. Pitkällä aikavälillä elinympäristön hyvä suunnittelu lisää vakautta, mikä tukee myös alueen sosiaalista ja taloudellista kehitystä, muistuttaa maisemasuunnittelun tiimipäällikkö Heidi Burjam näkemystekstissään.

Haluaisitko kuulla lisää rakentamisen palveluistamme?

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme – katsotaan yhdessä, miten voisimme olla avuksi!

Eveliina Kavander
Eveliina Kavander
Liiketoimintajohtaja, Talotekniikka
Lähetä viesti
Matti Heinilä
Matti Heinilä
Liiketoimintajohtaja, Rakennetekniikka
Lähetä viesti
Pyydä tarjous tai lisätietoja asiantuntijoiltamme

Pyydä tarjous tai lisätietoja asiantuntijoiltamme