Elinkeinot ja aluekehitys

Taistelu elinkelpoisten kuntien ja hyvinvoinnin puolesta on meidän ja asiakkaidemme yhteinen.

Taistelu elinkelpoisten kuntien ja hyvinvoinnin puolesta on meidän ja asiakkaidemme yhteinen. Hyvän elämän tekeminen vaatii uusien kulmien avaamista, näkemystä ja vahvaa kokemusta.

Olemme monipuolinen alueiden kehittäjä

Asiantuntemuksemme ja pitkä kokemuksemme kuntasektorin kehityshankkeista tekevät meistä luontevan kumppanin kunnille ja kaupungeille elinvoimaisuuden kehittämiseen. Kunnille olemme maan osaavin kumppani: käytössämme ovat kaikkien manner-Suomen kuntien tiedot, joten talous- ja toiminta-analyysiemme avulla saat helposti vertailtua omaa kuntaasi vaikkapa naapuriin tai muuhun verrokkiin.

“Meillä on kokemusta monista eri konsulttitoimistoista ja heidän työotteestaan. Pitkäaikainen yhteistyö FCG:n asiantuntijoiden kanssa sujuu poikkeuksetta hedelmällisissä ja kaikkia osapuolia arvostavassa hengessä”
– Topiantti Äikäs, Mikkelin kaupunki

Laaja toimistoverkkomme Suomessa mahdollistaa läheisen yhteistyön asiakkaidemme kanssa. Paikallistuntemus parantaa myös projektien laatua – rakennamme aina todellisten alueellisten vahvuuksien päälle.

Konsultoimme kuntia ja kaupunkeja kaikissa elinvoiman ja aluekehityksen johtamisen kysymyksissä ja tarjoamme myös taloudellista osaamistamme projektien tueksi.

Lue lisää tarjoamistamme palveluista

Asiantuntijoillamme on vahvaa kokemusta hankkeiden valmistelusta niin kotimaisille kuin kansainvälisille rahoittajille.

Kuntien ja verohallinnon kiinteistörekisterien tiedot eivät ole ajan tasalla. Tämän vuoksi kunnilta jää vuosittain saamatta jopa satojen miljoonien eurojen kiinteistöverotulot.

Autamme kehittämään kestävää matkailua, joka parantaa alueen elinvoimaisuutta ja kilpailukykyä.

Meiltä löytyy ainutlaatuinen palveluvalikoima hyvinvointialueille – aina talouskonsultoinnista strategiatyöhön ja kiinteistöjen hallinnasta palveluverkkoselvityksiin.

Meiltä löydät osaamista myös näihin aluekehittämisen tarpeisiin
Elinvoiman mittaaminen

FCG ja MDI Part of FCG  ovat kehittäneet uudenlaisen tavan tarkastella laajemmin kuntien ja alueiden elinvoimaa. Elinvoima, vetovoima ja pitovoima -indeksin (EVP-indeksi) avulla voidaan vertailla alueiden suhteellista kehitystä. EVP-indeksi muodostuu kahdesta osa-alueesta: elinvoimaindeksistä sekä veto- ja pitovoimaindeksistä. Tavoitteena on tarkastella kokonaisvaltaisesti ja samanaikaisesti sekä alueiden elinvoimaa että veto- ja pitovoimaa.

Tutustu tarkemmin EVP-indeksiin MDI:n sivuilla. Voit myös olla suoraan yhteydessä asiantuntijoihimme, jotka kertovat mielellään lisää EVP-indeksin mahdollisuuksista

Tommi Ranta
Tommi Ranta
Liiketoimintajohtaja, MDI
Lähetä viesti
Yritysten sijoittuminen alueelle

Kunnat, kaupungit ja kaupunkiseudut kilpailevat keskenään yrityksistä. Koska positiiviset vaikutukset aluetalouteen ovat ilmeiset, tämä on selvää. Mutta miten selvitä kilpailussa voittajana?

FCG on kehittänyt palvelukonseptikokonaisuuden, jonka avulla edistetään alueen yritysilmastoa ja taloudellista kehitystä. Nämä palvelukonseptit yhdessä muodostavat vankan perustan, joka paitsi houkuttelee yrityksiä alueelle, myös vahvistaa alueen kestävää taloudellista tulevaisuutta.

Tutustu palvelukonsepteihin ja lataa tarkemmat esittelyt!

  • Seudullisen energiataseen kirkastaminen luo kestävän energiaympäristön, joka toimii houkuttelevana paikkana niille yrityksille, jotka painottavat hiilijalanjälkensä minimoimista.

Lataa esite: Seudullinen energiatase

  • Elinkeinokäyttöön tarkoitettujen tonttien konseptointi tarjoaa yrityksille selkeän näkymän mahdollisuuksista ja rohkaisee investointeihin, mikä puolestaan tukee alueellista kasvua ja kehitystä.

Lataa esite: Elinkeinotonttien markkinointi

  • Tarkka aluetaloudellisten vaikutusten arviointi SYVA auttaa paikallisia päättäjiä tekemään perusteltuja päätöksiä, jotka hyödyttävät koko yhteisöä. SYVA auttaa myös päästövaikutusten arvioinnissa.

Lataa esite: SYVA-työkalu

Kaikista yllä olevista palvelukonsepteista saat lisätietoa myös asiantuntijoiltamme.

Pauli Santala
Pauli Santala
Laatu- ja asiakkuusjohtaja
Lähetä viesti
Jan Tvrdy
Jan Tvrdy
Liiketoimintajohtaja, Kaupunkisuunnittelu
Lähetä viesti

Miten kunta tai kaupunki voi selvitä voittajana kilpailussa yrityksistä? Lue asiantuntijamme Pauli Santalan kolme konkreettista vinkkiä, joiden avulla mikä tahansa seutu voi kehittää omaa vetovoimaansa yritysten silmissä.

Kuntien elinvoiman rakentuminen on monimutkainen kokonaisuus, johon vaikuttavat monet eri tekijät. Aamukahviwebinaarissa käsitellään MDI part of FCG :n ja Kuntaliiton valtakunnallisen kuntakyselyn Kuinka kuntasi sykkii? tuloksia sekä tutustutaan tuoreeseen EVP-indeksiin.

Miten syntyi elin- veto- ja pitovoiman yhteinen EVP-indeksi? EVP:llä voidaan vertailla Manner-Suomen kuntia keskenään, mutta sitä voidaan käyttää myös kuntakohtaisena strategianmittauksen apuvälineenä.

Tommi Ranta
Tommi Ranta
Liiketoimintajohtaja, MDI
Lähetä viesti
Pyydä tarjous tai lisätietoja asiantuntijoiltamme

Pyydä tarjous tai lisätietoja asiantuntijoiltamme