Kaupunkisuunnittelu

Kaupungistuminen tapahtuu yhä kiihtyvällä tahdilla. Kaupunkeihin, kyliin ja kasvukeskuksiin kohdistuu myös uudenlaisia odotuksia. Avaamme uusia näkökulmia siihen, millaisia tulevaisuuden kaupungit voivat parhaimmillaan olla.

Kaupungistuminen tapahtuu yhä kiihtyvällä tahdilla. Kaupunkeihin, kyliin ja kasvukeskuksiin kohdistuu myös uudenlaisia odotuksia. Avaamme uusia näkökulmia siihen, millaisia tulevaisuuden kaupungit voivat parhaimmillaan olla.

Suunnittelemme kaupunkeja, joissa on hyvä elää

Tulevaisuuteen katsovalla kaupunkisuunnittelulla ennakoimme muutoksia, luomme hyvät toimintaedellytykset yrityksille ja – ennen kaikkea – suunnittelemme asukkaille parempaa elinympäristöä. Tulevaisuuden kaupungit ja kylät ovat kestäviä, viihtyisiä, helppokäyttöisiä ja suunniteltu asukkaan ja alueen käyttäjän näkökulmasta.

Meiltä FCG:ltä löydät kaikki kaupunkisuunnittelun ja rakennetun ympäristön ammattilaiset saman katon alta. Kehitämme alueita, kyliä ja kaupunkeja kestävällä tavalla. Tarjoamme kokonaisvaltaisia yhdyskuntasuunnittelupalveluita erikokoisiin ja -sisältöisiin hankkeisiin: aina arkkitehtuuri- ja kaavoituspalveluista ja maankäytön suunnitelmista maisemasuunnitteluun sekä tutkimus- ja kehityshankkeisiin.

”Ratkaisut ovat kaupungin käyttötalouden kannalta järkeviä ja toisaalta yritysten kannalta taloudellisesti kiinnostavia. Kaupunkisuunnittelu on joukkuepeliä, jossa jokaisella pelinrakentajalla on omat roolinsa.” – Topiantti Äikäs, Mikkelin kaupunki

Onnistunut kaupunkisuunnittelu hyödyntää hiljaista tietoa, uutta teknologiaa sekä innovatiivisia menetelmiä. Tuomme palvelumuotoilun ja osallistamisen avulla asiakkaan tarpeet osaksi suunnittelutyötä. Asiantuntijamme ovat ajan hermolla ja seuraavat alansa lainsäädäntöä ja suosituksia. Hyödynnämme myös kaupunkimalleja, yhteiskehittämistä ja pelillisiä menetelmiä suunnittelun eri vaiheissa.

Asiantuntija-webinaari

Kohti yhtenäistä kaavoitusta – Ryhti-lain vaikutukset ja konsulttien tuki

Ryhti-lain myötä kaavoituksen käytännöt muuttuvat olennaisesti.

Lue lisää tarjoamistamme palveluista

Yhdyskuntiemme pitää rakentua suunnitellusti ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaan. Hyvin suunniteltu ympäristö palvelee kaikkia sen käyttäjiä tasavertaisesti. Kattavat maankäytön ja kaavoituksen palvelumme auttavat luomaan toimivan kokonaisuuden.

Rakennuksen julkisivu

Mitä aiemmin arkkitehtipalvelut ja -suunnittelu otetaan osaksi rakennushanketta, sitä suuremman ja näkyvämmän hyödyn palvelusta saa. Osaavat arkkitehtimme auttavat suunnittelemaan toiveitanne vastaavia rakennuksia ja maisemia.

Toimiva infrastruktuuri muodostaa yhteiskunnan selkärangan ja vaikuttaa merkittävästi ihmisten jokapäiväiseen elämään.

FCG:llä on monipuolista kokemusta erilaisista infrahankkeista. Meillä on infraomaisuuden luomiseen, kehittämiseen, ylläpitoon ja saneerauksiin sekä niihin liittyvään suunnitteluun vaadittavaa monialaista osaamista. Tarjoamme toimivat ja kestävät, dataan ja tietomallintamiseen perustuvat ratkaisut tulevaisuuden infran tarpeisiin.

Jan Tvrdy
Jan Tvrdy
Liiketoimintajohtaja, Kaupunkisuunnittelu
Lähetä viesti
Pyydä tarjous tai lisätietoja asiantuntijoiltamme

Pyydä tarjous tai lisätietoja asiantuntijoiltamme