Matkailun kehittäminen

Matkailun kehittämisellä lisää kestävyyttä ja elinvoimaa

Autamme tekemään rohkeita valintoja matkailun kehittämiseksi 

Vastuullisuuden ja digitaalisuuden kaltaisten muutosajureiden myötä myös matkailijoiden tarpeet, odotukset ja kulutuskäyttäytyminen kehittyvät. FCG toimii kestävää matkailua kehittävien alueiden asiantuntevana ja kumppanina.  

Autamme kuntia sekä matkailukeskuksia ja -alueita kehittämään trendit huomioivaa ja tulevaisuuden mahdollisuuksia ennakoivaa matkailua. Edelläkävijänä pyrimme hahmottamaan, miten rakenteiden ja palvelujen uudistamisessa voidaan huomioida myös hiljaiset signaalit ja nousevat muutostekijät. Näin autoimme esimerkiksi Tampereen kaupunkia leirintämatkailun kehittämissuunnitelman laatimisessa. 

“FCG:n referenssit kiinnittivät huomiomme, sillä ne vahvistivat sen, että yrityksellä on vankkaa osaamista matkailu- ja laskettelukeskuksen suunnittelua varten.” 
– Sonja Tilaeus, Kuopion kaupunki

Matkailun kilpailuedut ja kilpailukyky kulkevat käsi kädessä. Ainutlaatuisen, erottuvan vetovoiman kehittäminen vaatii alueen kilpailuetujen määrittelemistä. Asiantuntijamme tukevat kehittämisorganisaatioita ja yrityksiä uuden kasvun ja elinvoiman eväiden löytämisessä kilpailukyvyn kasvattamiseksi. 

Lataa FCG:n opas vihreän matkailun kehittämisen rahoituksesta ja lue, miten voit ottaa matkailun rahoitusinstrumentit haltuun! 

Lataus kuvake

Lataa FCG:n Aamukahvin webinaaritallenne, jossa keskustellaan julkisten kehittäjätoimijoiden hankerahoituksesta matkailun kehittämisessä ja pureudutaan mm. siihen, mitä rahoitusvaihtoehtoja on tarjolla kansallisesti sekä kansainvälisesti. 

Johtava asiantuntijamme Jaana Myllyluoma sekä projektipäällikkö Mari Holopainen vinkkaavat näkemystekstissään, miten löytää rahoitusta vihreän siirtymän mukaisille, matkailua edistäville hankkeille. 

Palvelumme matkailun kehittämiseen 

Matkailun strategisessa kehittämisessä tarvitaan pitkäjänteistä, tulevaisuuteen katsovaa otetta, päivittäisissä operatiivisissa teoissa puolestaan käytännön työkaluja. Asiantuntijamme auttavat sekä strategisen että operatiivisen tason kehittämistyössä. 

Olemme sitoutuneet toimimaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. 

Palveluvalikoimaamme kuuluvat: 

  • Matkailun kehittämissuunnitelmat, strategiat ja masterplanit 
  • Matkailun liiketoiminta- ja palvelukonseptit  
  • Matkailureittien kehittämissuunnitelmat  
  • Matkailun digitaaliset ratkaisut   
  • Markkinaselvitykset ja -kartoitukset   
  • Invest in -konsultointi, toteutettavuus- ja kannattavuusanalyysit   
  • Kehittämisen ja investointien rahoitusratkaisut   
  • Kestävän matkailun arvioinnit ja kehittämissuunnitelmat   

Monialaiseen joukkoomme kuuluu asiantuntijoita mm. matkailualueiden, liiketoiminnan, kestävän kehityksen, palvelumuotoilun, tuotekehityksen ja markkinoinnin, ympäristön ja maankäytön suunnittelun, rakentamisen sekä digitaalisten ratkaisujen osalta.  

Haluaisitko kuulla lisää matkailun kehittämisestä?

<strong>Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä, miten voisimme olla avuksi! </strong>

Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä, miten voisimme olla avuksi! 

Tutustu tekemäämme työhön

Tampereen Härmälän nykyinen leirintäalue ollaan muuttamassa asuinalueeksi. Tampereen kaupungille on siis syntynyt tarve muodostaa kokonaiskuva tulevaisuuden leirintämatkailun toteuttamisesta kantakaupungin alueella. Pääsimme osallistumaan kaavaratkaisun suunnitteluprosessiin sekä laatimaan tarkempaa leirintämatkailun palvelukokonaisuutta.

Näkymä puun latvoista taivasta vasten

Kuopion Tahko uudistaa ilmeensä ja tavoittelee entistä vetovoimaisempaa ja eläväisempää keskustaa sekä statusta kestävän matkailun kohteena. Tahko on saanut vetoapua tavoitteilleen tekemästämme alueen yleissuunnitelmasta ja kestävän matkailun asiantuntemuksestamme.

Pääsimme toteuttamaan Yyterin uuden näköalareitin pää- ja rakennesuunnittelun. Näköalareitti on jatkumoa alueen muulle reitistölle, jonka suunnittelussa olemme olleet vahvasti mukana.

Jari Laitakari
Jari Laitakari
Tiimipäällikkö/Johtava asiantuntija
Lähetä viesti
Pauli Santala
Pauli Santala
Laatu- ja asiakkuusjohtaja
Lähetä viesti