Valvonta ja laadunvarmistus

Valvonta ja laadunvarmistus ovat rakentamisen A ja O.

Autamme ehkäisemään sisäilmaongelmat

Kiinteistöjen sisäilmaongelmat ovat estettävissä huolellisella suunnittelulla ja tarkalla työmaa-aikaisella valvonnalla. Näin varmistetaan rakentamisen laatu hankkeen alusta loppuun asti.

FCG tarjoaa asiantuntija-apua valvontaan ja laadunvarmistukseen sekä julkiselle että yksityiselle sektorille. Meiltä saat hankkeesi valvojaksi kokeneen ammattilaisen, jonka jämäkkä ja ohjaava ote auttaa viemään projektin laatu edellä maaliin.

Olemme esimerkiksi toimineet Senaatti-kiinteistöjen kumppanina useammassa saneeraushankkeessa kosteudenhallinnan ja sisäilman laadun valvonnassa.

Asiantuntevalla valvonnalla varmistetaan, että lopputuloksena on terveellinen ja turvallinen rakennus vuosikymmeniksi eteenpäin. 

Laadukas valvonta rakentuu valvojamme kattavasta osaamisesta ja prosessin hallinnasta:

  • Vankka osaaminen rakennusten kosteus- ja sisäilmateknisistä tutkimuksista
  • Selkeä käsitys rakenteiden rakennusfysikaalisesta toiminnasta ja vaurioitumismekanismeista
  • Kokemusta työmaiden yleisistä ongelmista
  • Selkeä käsitys suunnittelu- ja työmenetelmävirheistä
  • Systemaattinen valvontaprosessi ja tarkka havaintojen kirjaaminen
  • Saumaton yhteistyö työmaan, suunnittelijoiden ja tilaajan välillä

Ammattitaitoinen valvonta ja laadunvarmistus ovat ennen kaikkea tilaajan etu – teemme yhdessä töitä laadukkaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

Valkoinen rakennus sinistä taivasta vasten

Onnistuneen laadunvalvonnan edellytyksenä on, että laadunvalvontakonsultti otetaan mukaan hankkeeseen riittävän aikaisessa vaiheessa. Tällöin valvojalla on mahdollisuus arvioida esimerkiksi hankkeen aikataulun toteutuskelpoisuutta.

Lue FCG:n kehityspäällikkö Kasper Käyhkön näkemystekstistä lisää hyvän valvonnan periaatteista.

Onnistunut hanke syntyy yhteistyöstä

Rakennus- ja korjaushankkeissa on aina useita osapuolia. Tämän vuoksi yhteistyö sekä yhteisymmärrys eri toimenpiteiden tarpeellisuudesta ovat ratkaisevassa osassa lopputuloksen kannalta.

Esimerkiksi onnistunut korjauslaajuuden määrittely suhteessa rakennuksen elinkaaritavoitteisiin on olennainen tapa säästää kustannuksia: korjataan vain se, mikä oikeasti on tarpeellista. Myös korjaustavan valinta on tärkeä päätös. Useat rakennetyypit voidaan korjata luotettavasti tiivistyskorjaamalla, kunhan eri rakennetyyppien ilmayhteydet tunnetaan ja tiivistyksien detaljisuunnitteluun kiinnitetään erityishuomiota. Näiden osa-alueiden lisäksi tarvitaan tarkkaa laadunvalvontaa esimerkiksi merkkiainekokeiden avulla. FCG:n kokeneet terve talo- ja laadunvalvojat sekä kosteudenhallintakoordinaattorit takaavat rakennushankkeesi onnistumisen – yhteistyössä hankkeen eri osapuolien kanssa.

Tutustu tekemäämme työhön

FCG Finnish Consulting Group on toiminut Senaatti-kiinteistöjen kumppanina useammassa saneeraushankkeessa kosteudenhallinnan ja sisäilman laadun valvonnassa. FCG on pystynyt tarjoamaan kaivattua resurssia näihin tehtäviin joustavasti ja ammattitaitoisesti.

Tutustu, miten FCG on toteuttanut kosteudenhallinnan ja sisäilman laadun valvonnan Senaatti-kiinteistöille!

Kiinnostuitko?

Haluaisitko kuulla lisää palveluistamme valvontaan ja laadunvarmistukseen liittyen? Ota yhteyttä asiantuntijaamme alla olevalla lomakkeella!

Pyydä tarjous tai lisätietoja asiantuntijoiltamme

Pyydä tarjous tai lisätietoja asiantuntijoiltamme

Kasper Käyhkö
Kasper Käyhkö
Kehityspäällikkö, projektipäällikkö
Lähetä viesti