LVIA- ja sähkösuunnittelu

Hyvää talotekniikkaa LVIA- ja sähkösuunnittelulla

Olemme vaativien kohteiden erityisosaaja

Hyvä tekninen suunnittelu luo tukevan perustan toimivalle kiinteistölle. FCG on oikea kumppani sinulle, kun etsit kokenutta ja vaativatkin olosuhteet hallitsevaa asiantuntijaa LVIA- ja sähkösuunnitteluun. Käymme läpi tilaajan kanssa kunkin kohteen tavoitteet ja suunnittelemme sopivat ratkaisut.

Uskomme, että optimaaliset tekniset ratkaisut syntyvät, kun kohdetta uskalletaan katsoa useasta näkökulmasta. Monialaisuus mahdollistaa valistuneet päätökset.

Meillä on laaja kokemus erityisesti julkisten tilojen LVIA- ja sähkösuunnittelusta. Olemme toimineet teknisenä kumppanina mm. opetusrakennusten ja tutkimuslaboratorioiden, sosiaali- ja terveydenhuollon tilojen sekä pelastuslaitosten tilojen hankkeissa. Työskentelemme myös tiiviisti yksityisten rakennuttajien, kiinteistön omistajien ja rakennusliikkeiden kanssa esimerkiksi isompien asuinrakennushankkeiden osalta.

Suunnittelupalveluita erillisprojektina tai osana laajempaa kokonaisuutta

Tarjoamme asiakkaillemme kokonaisvaltaista taloteknistä suunnittelua. Lämpö-, vesi- ja viemäri-, ilmanvaihto- sekä rakennusautomaatiosuunnittelu voi muodostaa itsenäisen kokonaisuuden tai olla osa suurempaa, monialaista rakennushanketta.

Pitkäaikaisen kokemuksemme ja poikkitieteellisen osaajajoukkomme ansiosta voimme yhdistää LVIA-hankkeisiin myös esimerkiksi sähkö- ja valaistussuunnittelua sekä hiilineutraalien energiajärjestelmien ratkaisuja.

LVIA-suunnittelu varmistaa hyvän sisäilman

Laadukkaat sisäilmaolosuhteet tuovat lisää työtehoa sekä viihtyvyyttä eri työympäristöissä kouluista ravintolaan. Ammattitaidolla suunniteltu talotekniikka sekä hyvä yhteistyö tilaajan ja rakentajan kanssa ovat onnistuneen lopputuloksen kulmakivi.

Kokeneet LVIA-asiantuntijamme ovat apunasi, olipa kyseessä sitten uudisrakentaminen tai taloteknisesti vaativa peruskorjauskohde tai arvokiinteistö. Hyvällä suunnittelulla mahdollistetaan käyttöiältään pitkä, terveellinen, turvallinen ja toimiva talotekninen toteutus.

“FCG:n LVIA-tiimin ammattitaito ja osaaminen on tuonut merkittävää lisäarvoa haastavaan hankkeeseen ja mahdollistanut parhaan mahdollisen lopputuloksen. Loistava asenne ja asioiden loppuun asti hoitaminen sekä vastuunkanto omasta ja toisinaan myös muista suunnittelualoista on poikkeuksellista.”
– Satu Vasaramäki, Pohjola Rakennus Oy

Opas koulurakennuksen sisäilmaremontiin

Teknisen käyttöikänsä ylittäneistä rakennuksista saadaan hyviä tiloja, kun ne tutkitaan perusteellisesti ja korjataan oikein.

Lataa alta FCG:n opas koulurakennuksen sisäilmaremonttiin, ja tutustu mm. korjausprosessin eri vaiheisiin.

Sähkö- ja valaistusjärjestelmät optimoivat tilan toimivuuden

Sähkö- ja valaistusjärjestelmillä luodaan tunnelmaa, toimivuutta sekä turvallisuutta arkeen ja ympäristöön. Kokenut sähkösuunnittelutiimimme suunnittelee tilanteeseesi sopivan ratkaisun, oli kyseessä sitten pienempi tilamuutos tai suurempi kokonaisuus. Suunnittelussa otetaan erityisesti huomioon muuntojoustavuus, energiatehokkuus sekä kustannustehokkuus.

Hyvällä sähkö- ja valaistussuunnittelulla tilaan rakennetaan muunneltavuutta ja tehokkuutta.

Suunnittelemme mm. älykkäitä valaistusjärjestelmiä, autamme aurinkosähköjärjestelmien käytössä kiinteistöissä ja tuotamme erilaisia simulointeja esim. mallintaaksemme aurinkopaneelien optimaalista sijaintia ja suuntaa. Varmistamme aina sähköjärjestelmien toimivuuden ja yhteensopivuuden muiden suunnittelualojen kanssa. Meillä kaikki projektit tehdään yleisimpiä suunnitteluohjelmistoja sekä tietomallintamista hyödyntäen.

Tutustu palveluihimme alla olevasta valikosta.

Sähkö- ja valaistussuunnittelun palvelumme
 • Kiinteistöjen sisätilojen valaistussuunnittelu ja julkisivuvalaistus
 • Teollisuusrakennusten kiinteistösähköistys
 • Vesihuoltolaitteistojen sähköistys ja prosessisähköistys
 • Keskijännitejärjestelmät
 • Katujen, urheilukenttiä ja isojen alueiden aluevalaistus ja tilannevalaistussuunnittelu
 • Aurinkopaneelijärjestelmien suunnittelu ja tarvekartoitus
 • Turva- ja telejärjestelmien suunnittelu
 • Sähköjärjestelmien kuntoarvioinnit
 • Suunnitelmien ulkopuolinen tarkistus, kuntoarviot ja konsultointi
 • Sähkötöiden kohdevalvonta
 • Rakennusten purkusuunnittelu
 • Sähkö- ja valaistuskonsultointi
 • Räätälöidyt erikoisratkaisut

Tutustu tekemäämme työhön

Aalto-yliopistokiinteistöt (ACRE) kehittää Otaniemen kampusaluetta, joka on Suomen suurin ja monipuolisin tiede- ja taideyhteisö. ACRE haluaa luoda tiloja, jotka soveltuvat niin opetus- kuin tutkimuskäyttöön sekä edistävät yhteistyötä ja innovointia.

Tutustu, miten FCG on mukana Otaniemen kampusalueen kehittämisessä!

FCG:n LVIA-suunnittelutiimi oli osana Pohjola Rakennus Oy:n suunnitteluryhmää marraskuussa valmistuneeseen asuin- ja liikerakennukseen Salhojankadulla, Tampereen Tammelassa.

Uudesta jalkapallostadionista suunniteltiin hybridirakennusta, johon kuuluu täysikokoisen jalkapallokentän lisäksi muita urheilutiloja, toimistoja, asuntoja ja kaupallisia tiloja. Tutustu lopputulokseen!

Asikkalan uusi pelastusasema otettiin käyttöön loppuvuodesta 2022. FCG Finnish Consulting Group toimi pelastusaseman uudistushankkeessa pääsuunnittelijana sekä toteutti arkkitehti-, rakenne-, LVI-, sähkö- ja maisemasuunnittelun hankkeeseen. Mukana laajassa projektissa olivat myös FCG:n hulevesi- ja liikennesuunnittelijat.

Käy katsomassa, miten projekti sujui!

Kivien yli virtaavaa kirkasta vettä

FCG Finnish Consulting Group Oy toimi hankkeessa pääsuunnittelukonsulttina ja vastasi laitosteknisestä suunnittelusta. FCG:n tietomallikoordinaattori huolehti siitä, että eri osapuolien laatimat 3D-mallit loivat yhdessä toteutuskelpoisen kokonaisuuden. Laitostekniseen suunnitteluun kuului laitoksen layout-, LVI- sekä prosessilaite- ja putkistosuunnittelu.

Katso FCG:n projektijohtajan kommentit projektista!

Kiinnostuitko LVIA- ja sähkösuunnittelun palveluistamme?

Haluatko soiton tai sähköpostin asiantuntijaltamme? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme alla olevalla lomakkeella – kerromme mielellämme lisää!

Pyydä tarjous tai lisätietoja LVIA-palveluistamme

Pyydä tarjous tai lisätietoja LVIA-palveluistamme

Eveliina Kavander
Eveliina Kavander
Liiketoimintajohtaja, Talotekniikka
Lähetä viesti
Mirka Välitalo
Mirka Välitalo
Johtava asiantuntija
Lähetä viesti
Andreas Fagerström
Andreas Fagerström
Projektipäällikkö
Lähetä viesti