Kivien yli virtaavaa kirkasta vettä
Asiakastarina

Blominmäen uusi jätevedenpuhdistamo vastaa kiristyviin käsittelyvaatimuksiin sekä kasvaviin jäteveden määriin Espoossa

Vuonna 2009 Espoon kaupunki päätti sijoittaa kaupungin uuden jätevedenpuhdistamon Blominmäkeen, Kehä III:n varrelle. Tarpeen uuden jätevedenpuhdistamon rakentamiselle olivat luoneet kiristyvät käsittelyvaatimukset sekä kasvavat jäteveden määrät, joihin kaupungin vanha, Suomenojalla sijaitseva jätevedenpuhdistamo ei pystyisi täysin vastaamaan. Pääosin kallion sisään louhittu ja rakennettu uusi Blominmäen laitos valmistui loppuvuodesta 2022 ja on nyt käyttöönottovaiheessa.

FCG Finnish Consulting Group Oy toimi hankkeessa pääsuunnittelukonsulttina ja vastasi laitosteknisestä suunnittelusta. FCG:n tietomallikoordinaattori huolehti siitä, että eri osapuolien laatimat 3D-mallit loivat yhdessä toteutuskelpoisen kokonaisuuden. Laitostekniseen suunnitteluun kuului laitoksen layout-, LVI- sekä prosessilaite- ja putkistosuunnittelu.

”Vesihuoltoalalla kyseessä oli harvinaisen laaja ja monitahoinen kokonaisuus, jonka suunnitteluun otti FCG:n lisäksi osaa useita eri konsulttitoimistoja”, tiivistää projektijohtaja Kalle Kiisto. ”FCG:n vastuulla ollut eri suunnitelmien yhteensovitus tehtiin tässä ensi kertaa tällaisessa mitassa. Näin kattavassa hankkeessa suunnitelmien yhteensovitus vaati paljon aikaa, mutta tämä panostus kannatti ja varmasti helpotti urakoitsijoiden toimintaa toteutusvaiheessa. Hyvin mielenkiintoista projektissa oli myös laajan kokonaisuuden vaatima ja mahdollistama yhteistyö eri alojen ammattilaisten kanssa.”

Tero Pyrhönen
Tero Pyrhönen
Liiketoimintajohtaja, Vesi
Lähetä viesti