Rakennesuunnittelu

Rakennesuunnittelu luo pohjan kestävälle rakentamiselle

FCG on vaativien rakenteiden asiantuntija

Hyvä rakennesuunnittelu on laadukkaan ja kestävän rakentamisen perusta, joka tuo paitsi kustannustehokkuutta rakentamiseen, myös säästöjä koko rakennuksen elinkaaren ajalta. Samalla huomioidaan ekologinen ja sosiaalinen kestävyys.

Tarjoamme kokonaisvaltaista rakennesuunnittelua talo- ja yhdyskuntarakenteiden kohteisiin. Ydinosaamisaluettamme ovat vesihuoltolaitosten sekä koulurakennusten uudis- ja korjaussuunnittelu. Olemme toimineet esimerkiksi Pöytyän Elisenvaaran yhtenäiskoulun rakennushankkeen rakennesuunnittelijana. Meiltä saat myös siltojen ja muiden taitorakenteiden suunnittelu- sekä tarkastuspalvelut. Rakennetekniikan palvelumme kattavat suunnittelun lisäksi hankesuunnitteluvaiheen tehtävät, kuntotutkimukset sekä rakenteiden tarkastukset. Asiakkaamme ovat rakennusliikkeitä, hankkeiden rahoittajia sekä julkishallinnon toimijoita.


Tutustu palveluihimme

Olemme maan kärkitoimijoita rakennesuunnittelussa. Meiltä saat mm. seuraavat rakennesuunnittelun palvelut:

Rakennesuunnittelun palvelumme
 • Uudisrakentamisen ja korjauskohteiden rakennesuunnittelu; asuinrakennukset, koulut, päiväkodit, toimistot ja liiketilat, vesihuoltolaitokset, teollisuuslaitokset
 • Maanalaisiin- ja kalliotiloihin rakennetut vesihuoltolaitokset
 • Sisäilmatekninen korjaussuunnittelu
 • Puistorakenteet
 • Liikuntapaikkarakenteet
 • Taitorakenteiden suunnittelu ja tarkastukset
 • Laajarunkoisten rakennusten rakenteellisen turvallisuuden tarkastaminen
 • Rakenteiden tarkastukset ja kantavuusselvitykset
 • Suunnitelmien ulkopuolinen tarkastaminen
 • Rakennusten ja rakenteiden purkusuunnittelu

Taitorakenteita vaativiinkin kohteisiin

Olemme suunnitelleet monia rakenteellisesti vaativia kohteita, kuten esimerkiksi tuulivoimaloiden, vesitornien ja siltojen rakenteita. Käytämme suunnittelussa nykyaikaisia ohjelmistoja, kuten FEM-laskentaohjelmia sekä 3D-mallinnusta. Kehitämme jatkuvasti myös omia toimintatapojamme vastaamaan asiakkaiden tarpeita ja tulevaisuuden rakentamista. 

Taitorakennesuunnittelun palvelumme

Taitorakennesuunnittelun korkeatasoinen osaamisemme takaa turvalliset ja toimivat rakenteet myös vaativissa kohteissa – visuaalisuutta unohtamatta. Siltojen ja muiden taitorakenteiden säännölliset tarkastukset ja suunnittelu ovat täsmällistä asiantuntemusta vaativia tehtäviä, jotka varmistavat niiden ehdottoman turvallisuuden.

Meiltä saat monipuoliset taitorakennepalvelut:

 • Siltojen yleis- ja erikoistarkastukset: Siltojen yleistarkastukset suoritetaan silmämääräiseen arvioon perustuen yleensä viiden vuoden välein. Perusteellisempia erikoistarkastuksia tehdään tarpeen mukaan, esim. ennen peruskorjausta.
 • Siltojen suunnittelu
 • Muiden taitorakenteiden suunnittelu

Tutustu tekemäämme työhön

Elisenvaaran yhtenäiskoulun rakennusprojekti

FCG Finnish Consulting Group toimi rakennesuunnittelijana Pöytyällä sijaitsevan Eilisenvaaran yhtenäiskoulun rakennushankkeessa. Vanhassa Elisenvaaran yhtenäiskoulussa oli todettu vakava sisäilmaongelma ja osa koulurakennuksesta oli otettu pois käytöstä.

Käy lukemassa, miten FCG toteutti suunnittelutyön!

FCG Finnish Consulting Group laati Klaukkalan uuden vesitornin havainnekuvat ja yleissuunnitelman asemakaavaluonnokseen. Arkkitehtuurin alkuperäinen idea on FCG:n kaupunkikehitysjohtaja, arkkitehti SAFA Arja Sippolan käsialaa.

Tutustu lisää hankkeeseen ja havainnekuviin!

Luonnonvarakeskus LUKE:n Laukaan laitos on tunnettu paitsi elävänä geenipankkina, myös tutkimuslaitoksena, joka kehittää kalanviljelymenetelmiä ja tutkii uusia ruokakalanviljelylajeja.

FCG Finnish Consulting Group suoritti LUKE:n Laukaan kohteessa sisäilmateknisiä kuntotutkimuksia sekä asbesti- ja haitta-ainekartoituksia. Tutustu projektiin!

Yyterin lankongit ovat yksi Porin seudun suosituista kesän retkikohteista. Porin kaupungilla on ollut tavoitteena kehittää Yyterin matkailua ja alueen ulkoilureitistöjä. FCG toteutti Yyterin uuden näköalareitin pää- ja rakennesuunnittelun. Näköalareitti on jatkumoa alueen muulle reitistölle, jonka suunnittelussa FCG on ollut vahvasti mukana.

 

Korkeimman laadun monialaista suunnittelutyötä

Toimintamme perustuu asiantuntijoidemme pitkään kokemukseen ja korkeaan ammattitaitoon. Rakennesuunnittelijoillamme on FISE:n myöntämät henkilöpätevyydet ja yrityksellä on ISO9001- ja ISO14001-sertifikaatit.  

Toimimme tiiviissä yhteistyössä FCG:n muiden rakentamisen asiantuntijoiden kanssa. Monialaisuus on vahvuutemme, joka takaa asiakkaallemme aidosti kokonaisvaltaisen ratkaisun erilaisten rakennuskohteiden rakennesuunnittelussa.  

Kiinnostuitko?

Haluatko soiton tai sähköpostin asiantuntijaltamme? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme alla olevalla lomakkeella – kerromme mielellämme lisää palveluistamme!

Pyydä tarjous tai lisätietoja rakennesuunnittelun palveluistamme

Pyydä tarjous tai lisätietoja rakennesuunnittelun palveluistamme

Matti Heinilä
Matti Heinilä
Liiketoimintajohtaja, Rakennetekniikka
Lähetä viesti